Andrej Korobejnyikov zongoraestje az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat első őszi hangversenyén a Müpában. 2021. október 5. (kedd), 19.30 óra – Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem.

Andrej Korobejnyikov

Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat Andrej Korobejnyikov estjével folytatódik október 5-én a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A húsz nemzetközi díjat nyert, a világ négy kontinensének 45 országában számos világhírű karmester és muzsikus társaságában koncertező művész kiemelkedő merészséggel és érzékenységgel keríti hatalmába a publikumot.

Műsorának összeállításakor mindig a személyességre, valamint az irodalom és a költészet zenében való találkozására törekszik. Budapesti koncertjén Beethoven, Schubert és Rahmanyinov 1-1 műve mellett Muszorgszkij Egy kiállítás képei című alkotását hallhatjuk.

A sorozat novemberben Klukon Edit és Ránki Dezső közös estjével folytatódik, ahol Liszt Ferenc szimfonikus költeményeinek a szerző által készített négykezes változataiból hallhat válogatást a közönség.

2021. október 5. (kedd), 19.30 óra – Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Andrej Korobejnyikov zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”
Beethoven: Esz-dúr szonáta, op. 7 no. 4, Schubert: Wanderer-fantázia, D.760 ***
Rahmanyinov: Études-Tableaux, op. 33 no. 7, 8, op. 39 no. 1, 3, 6, Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

Jegyárak: 2-3-4-5-6-8.000 Ft

Andrej Korobejnyikov a Moszkva melletti Dolgoprudnijban született.

Ötéves korában ismerkedett meg a zongorával. Nem mindennapi tehetségéről árulkodik, hogy alig nyolcévesen adta első szólóestjét az Azerbajdzsáni Zeneakadémián. 2006-ban, 19 évesen diplomázott a Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, ahol a záróvizsgán olyan kimagasló eredményt ért el, melyet ebben az életkorban utoljára Rahmanyinovnak sikerült felmutatnia – több mint száz évvel korábban.

Ezután a londoni Royal College of Musicban képezte tovább magát, ahol végzősként neki ítélték az intézmény elnöke, Károly herceg által alapított különdíjat. Andrej Korobejnyikov a világ négy kontinensének 45 országában adott már nagysikerű szóló- és kamarakoncerteket, számos világhírű karmester és muzsikus társaságában.

Az élete nagy részét kitöltő koncertezés mellett egyébként 17 éves kora óta diplomás jogász is, már számos cikket publikált orosz szakmai lapokban. Három idegen nyelvet beszél.

A koncert rendezője a Jakobi Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Müpa és a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu honlapon.

 

Hasonló cikkünk:

Baráti Kristóf, Vigh Andrea és Balázs János – MVM Karácsonyi koncert

 

Hozzászólások