A tábor művészeti vezetője a helyi illetőségű Molnár László festőművész volt. A város néhány művészetpártoló lakója galériát építtetett a művész úr számára. Mi is ellátogattunk a galériába, ahol Molnár László absztrakt képeiből álló kiállítását tekintettük meg. Ő maga tartott nekünk tárlatvezetést.

Molnár László galériájában

Este szálláshelyünk titkait fedeztük fel. Az udvar minden szegletében régi használati tárgyakra bukkantunk! Régi vasalók, rokkák, kerámiák, mérlegek, szódásüvegek, szüret idején használatos eszközök kínálták magukat megfestésre! De a pince! Az nagy meglepetés volt! Ki gondolta volna, hogy a ház alatt pince rejtőzik. A nagy hőségben jól esett a hűvös pincében vacsorázni és a finom patai  borokat kortyolgatni. 

Borkóstolás a pincében

A városban is rengeteg téma kínálkozott!  A régi épületek, a templom,  a pincék sokasága és  a városon átcsordogáló patak,  a csodaszép virágok.  Csak az idő volt kevés ahhoz, hogy mindent megfessünk, amit szeretnénk.

A városon keresztül csordogáló patak

Budapestről vendégünk is érkezett. Lajta Gábor festőművész a természet és a művészet kapcsolatáról tartott nekünk neves festők képeivel illusztrált előadást. De kíváncsian nézegette az alkotásainkat és ellátott bennünket jó tanácsaival.

Lajta Gáborral konzultálunk

A szállásunk remek, az étel minden nap nagyon finom volt! Lakótársunk is akadt egy kis egér személyében. Egyik éjszaka izgalmas órákat éltünk át, mire sikerült kitennünk a szűrét! Jókedvben, nevetésben sem volt hiány. Egyik művészetpártoló helyi lakos vendégül látott bennünket egy gyönyörűséges horgásztónál. Kemencében sült a finom csirkecomb meg a krumpli! Fenséges volt minden! Egyet azért festettünk  a tóparton is! A többi kínálkozó gyönyörűséget fotón örökítettük meg. Majd a hosszú téli estéken lesz téma bőven.

A zárókiállítás

A tábor  zárásként kiállításra invitáltuk a város lakóit!  A helyiek megtekinthették a tábor ideje alatt készült alkotásainkat! Nagyon barátságos emberekkel ismerkedtünk meg Gyöngyöspatán, sokat tanultunk egymástól, jókat nevettünk. Felejthetetlen élmény volt! Köszönjük! Reméljük, jövőre is találkozunk ugyanitt!

Almási Zsuzsanna

2013. augusztus 22.

Hozzászólások