A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely közösen 20. alkalommal rendezi meg a Versmondók Találkozóját, Kecskemét város egyik legjelentősebb gyermekművészeti rendezvénysorozatát.

 

zelk zoltan

 

2016 tavaszán Zelk Zoltán születésének 110. évfordulója tiszteletére a költő sorait választottuk mottónak. Az irodalmi délutánok alkalmával a Zelk Zoltán-mottó alapján játékos módon idéztük verseinek üzenetét, drámapedagógiai elemek segítségével emlékeztünk alakjára.

Mottó: „A csillagok égi virágok,
a virágok földi csillagok,
s miként a Föld felé a csillag,
az ég felé virág ragyog.” (Zelk Zoltán 1906-1981)

Versválasztás: a XIX. és XX. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásaiból egy szabadon választott vers elmondása.

Az idén Kecskemét és vonzáskörzetéből 30 iskola képviseletében 658 fő ifjú versmondó jelezte részvételi szándékát a meghirdetett 5 korcsoportban (1-2.o., 3-4.o., 5-6.o., 7-8.o., 9-11.o.). A programsorozat 5 héten át 24 rendezvényt foglal magában, és 2016. május 21-én a városi döntő keretében, a Versünnep c. rendezvénnyel zárul.

Összesen 15 drámapedagógiával foglalkozó pedagógus valamint további 40 tanító és tanár kolléga válik „társunkká” a rendezvénysorozat lebonyolításában. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonon kívül helyet biztosított a versmondóknak a Béke Általános Iskola, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Hírös Agóra Hetényi Közösségi Háza.

A 2016. május 21-i döntőbe várhatóan több mint100 versmondó jut majd be a különböző korcsoportokból.

 

 

Hozzászólások