A felújítás alatt is várja látogatóit Kecskeméten a Cifrapalota! Mint ahogy az Önök előtt is ismert, városunk kiemelkedő szépségű épülete, a Cifrapalota hetek óta kordonnal van körülvéve. A lezárás a színes majolikamázzal fedett pirogránit Zsolnay épületdíszek balesetveszélyes állapota miatt vált elengedhetetlenné. A Csányi János körúton a gyalogosforgalom zavartalan biztosítása érdekében, a belső sáv lezárásával a mai naptól további forgalomterelés szükséges.

felujitas

A felújítás előkészítése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával elkezdődött.

Ennek keretében a következő hetekben a Cifrapalota felállványozása után szakrestaurátorok bontják le a pótolhatatlan, egyedi épületdíszeket. Ezek az építés óta soha nem voltak leszedve, eredeti rögzítésük az elmúlt több mint száz év alatt meggyengült. A lezárás az ősz folyamán, az épületen végzett további munkák függvényében megszűnik.

Kulturális örökségünk védelme mellett az anyagi károk elkerülése és a balesetek megelőzése érdekében kérjük a lakosság szíves türelmét, megértését és együttműködését, az esetleges fennakadásokért pedig az elnézésüket! A Kecskeméti Katona József Múzeum  Kecskemét Megyei Jogú Város szakembereivel közösen azon dolgozik, hogy városunk emblematikus épülete mielőbb ismét teljes pompájában várja a látogatókat.

A múzeum működése a körbekerítés ellenére változatlan, kiállításainkkal továbbra is várjuk kedves látogatóinkat!

 

Dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgató

Kecskeméti Katona József Múzeum

Facebook

Korábbi cikkünk a Cifrapalotáról