KASZ+ 2019 – XVI. KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI és KÉPZŐMŰVÉSZETI SZIMPOZION ALKOTÓTÁBORA: 2019. június 17. – július 5. Kecskemét, KÉSZ Ipari Park.

Ifjú korába lépett a KASZ, immár a 16. acélos művészeti alkotótábort rendezzük Kecskeméten. A KÉSZ Csoport művészeti mecenatúra programjának részét képező KASZ+ 2019 Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion alkotótábora a nyári vakáció legmelegebb napjaira esik. Az izzó vas ebben az időszakban képes a legszebb formaváltásokra, tudják ezt az elszánt művészek is, akik a három hét alatt bedolgozzák magukat a kecskeméti KÉSZ Ipari Park acélszerkezeti gyártóműhelyeibe, üzemeibe.

A tizenhatodik alkotótáborunkban az alábbi művészeket köszönthetjük:
• Barabás Márton képzőművész
• Barabás Zsófi festőművész
• Majoros Gyula képzőművész, zenész
• Dr. Balázs Péter képzőművész, tanszékvezető egyetemi docens
• Rabóczky Judit Rita szobrászművész
• Ecsedi Zsolt szobrászművész
• Gwizdala Dáriusz szobrászművész
• Verebics Ágnes festőművész
• Fock Máté képzőművész

Az alkotók kedvezményezett helyzetben vannak, hiszen olyan nagyüzemi technikákat használhatnak, amelyeket a hétköznapokban nem tudnak elérni. A programozott CNC gépek (lézervágók, plazmatechnológia, megmunkáló központok…) segítségével elkészíthetik alkotásaik alkatrészeit. A hegesztő, lakatos, marós szakemberektől közvetlen szakmai segítséget kaphatnak, megismerkedhetnek a hegesztés különböző fajtáival, kipróbálhatják a nagyteljesítményű gépeket. Mérnökök, technológusok tanácsokkal szolgálnak a különböző acél anyagfajták helyes megválasztásában, a megmunkálási, műszaki lehetőségekben.

Így széles palettán mozogva születhetnek a több száz kilogrammos, vagy éppen a műszerész minőségű kisméretű, érzékenyebb alkotások a kecskeméti alkotótelepen. Elvünk, hogy gazdaságosan használjuk fel az alapanyagokat, hulladék fémelemeket, egyéb anyagokat, ipari alkatrészeket is mind nagyobb mértékben építsünk be a művekbe, értelmezzük újjá azokat.
Teret adunk azon alkotóknak is, akik a hatalmas gyártelep egyéb eszközeiben, folyamataiban látják meg a fantáziájuk alanyát.

Művészeink figyelmébe ajánlott témánk: EGYENSÚLYTALANSÁG.

„Világunkból egyre jobban hiányzik az összhang, az egyensúly, aminek fő okozói mi magunk vagyunk. Az egyensúlytalanság mindennapjaink része. Művészeinket idén arra kérjük, hogy mutassák be, hogy nekik mit jelent a kibillent világkép, az egyenlőtlenég, ők hogyan élik meg társadalmunk, környezetünk gyors átalakulását. 2019-es KASZ+ ezzel a témával szeretne egyfajta társadalmi felelősségvállalást vállalni, kicsit elgondolkodtatni az embereket és a művészeket egyaránt arról, hogy hova halad a világ.”

VASTAPS?!
Igen, a művészek egy összegző kiállításon szeretnék bemutatni az itt készült műveiket a közönségnek. Az alkotótábort záró kiállítást 2019. július 5-én, pénteken 17.00-től nyitjuk meg az IQ Kecskemét Kft. mélygarázsában (Kecskemét, Izsáki út 8/D). Megtekinthető 2019. augusztus 9-ig, naponta 8.00 – 17.00 óra között, hétvégéken is.

A tisztelt érdeklődőknek lehetőséget adunk az alkotóműhely megismerésére. Előzetes egyeztetés, információk az alkotótáborról:

Árvai István
K-ARTS Művészeti Alapítvány
KÉSZ Ipari Park, 6000 Kecskemét, Izsáki út 8/b
mobil: +3630-206-7080
e-mail: karcolda@karts.hu

 

 

Hozzászólások