MEGHÍVÓ

A kecskeméti OTTHON MOZI tisztelettel meghívja Önt és Partnerét a 2012. november 9-én 16.30 órakor kezdődő rendezvényére, hogy egy kultikus zenekar társaságában töltsenek el egy felejthetetlen estét, ahol a filmvetítés mellett „Mini-koncert” és egy borozgatós kötetlen beszélgetés keretében elevenítjük fel az elmúlt 25 évet.

16.30 „ALFÖLDI ROCK”
zenés dokumentumfilm a 25 éves PG Csoportról (Otthon mozi)

18.05 AKUSZTIKUS „MINI-KONCERT”
Közreműködik a zenekar és Halmos Béla prímás, népzenekutató (Otthon mozi)

18.45 Közönségtalálkozó és sajtóbeszélgetés az alkotókkal és a zenekar tagjaival
Meghívott vendég: Szomjas György Kossuth-díjas rendező, Halmos Béla prímás és a PG Csoport zenekar tagjai (Kecskeméti Ifjúsági Otthon Előadó terem)

A PG Csoport 25 éve indult Debrecenből. Szívükben és lelkükben az Alföld, a vidék, és Debrecen iránti szeretettel bejárták a “fél világot”, megnyerték a „Marlboro Rock in” tehetségkutatót, és olyan hatalmas nevekkel szerepeltek a svájci világ-gálán, mint Bob Geldoff, Neil Young és a Pearl Jam. Az “Alföldi zene, a “Moulin Rouge”, a “Félélet”, vagy az “Útlevél, fogkefe” című albumaik dalszövegei, melyek már akkor a hazáról, közösségről, nemzetről, szeretetről szóltak, nagy hatással voltak rajongóikra. Egy PG Csoport-rajongó nem csak hallgatta a zenét és a szöveget, hanem átélte, átérezte azt. Ezért lehetett, hogy a zenekar és a közönség nagyon közel került egymáshoz.

Erről a csapatról, az érzésekről, érzelmekről, a múltról és a jelenről szól Szomjas György filmje, mely különleges koncertrészletekkel, elkapott pillanatokkal, interjúkkal adja vissza a PG Csoport negyedszázadát.

A filmvetítés után nem ér véget a különleges esemény: egy akusztikus „Mini-koncert”keretében hangzanak el a legismertebb dalok, Halmos Béla prímás, népzenekutató közreműködésével, majd egy kötetlen beszélgetésre várják a nézőket, melybe Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező is bekapcsolódik.

Jó szórakozást kívánunk!

Hozzászólások