A színház szabászai által varrt védőmaszkok gyártásába kezdett a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház is. A teátrum az elkészült védőmaszkokat Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának adja át minden héten. Az arra rászoruló szervezeteknek biztosítja azt a hivatal.

gyart vedomaszkokat

A Veszprémi Petőfi Színházból indult kezdeményezéshez a héten csatlakozott a teátrum. Szeretnének a színház dolgozóival együtt hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

Nemcsak az önkormányzat járvány elleni védekezésében vállalt segítségnyújtás, hanem a közönséggel való kapcsolattartás is kiemelten fontos a teátrum számára. Folyamatosan frissülő közösségi médiaaktivitással, felolvasósorozattal találkozhatnak a nézők.

Friss bejelentésekre is készül az ország legújabb nemzetije, hiszen ahogy Cseke Péter igazgató úr nyilatkozataiban elmondta:

„Színház mindig is volt és lesz, csak a formája változik, és a módjait kell megtalálnunk. Most az online térbe terelődik át a közönségünkkel való kontaktus, és alakul egy egészen újszerű, reményeink szerint átmeneti színházi világ.”

A kecskeméti egészségügybe, szociális hálózat intézményeibe eljuttatott védőmaszkokat a színházban a jövőben is gyárják. Egyik előnye a textilből készült védőfelszerelésnek, hogy magas hőfokon történő mosás és fertőtlenítés után újra használható.

 

(A színházhoz kapcsolódó cikkünk)

 

 

Hozzászólások