Az állatok és a növények világa olyan sokszínű és szerteágazó, hogy szinte lehetetlen kiigazodni ebben a csodálatos, a szivárvány minden színében pompázó kavalkádban. A Mezőgazdasági Múzeum kiállításai nemcsak szórakoztatóak és látványosak, de kitűnő ismeretterjesztő alkalmakat is kínálnak. Így van ez a Varázserdő című játékos kiállítással is, mely egy izgalmas nyomozáson keresztül szinte észrevétlenül oszt meg velünk érdekes információkat, eddig ismeretlen tudnivalókat az erdő állatairól és élőlényeiről.

11 szazalaku varázsló
A bátor vállalkozók akár egyénileg, akár csapatban játéklappal, ceruzával és nagyítóval felszerelkezve indulhatnak útnak. Narancsszínű varázsgömbök szegélyezik az ösvényt, melyek újabb és újabb állomásokhoz vezetnek.
Keressük a Százalakú Varázslót, aki ügyesen rejtőzik el a vadonban, felveszi az állatok alakját, szinte felfedezhetetlen rejtekhelyeket talál magának, és egy lépéssel mindig előttünk jár. Megfigyelőképességünket és ügyességünket kell latba vetnünk, hogy a maga mögött hagyott nyomok alapján kövessük, a végén utolérjük, és felfedjük kilétét.

10 Keresd a varázsgömböket!

A hét játékos kérdés és fejtörő megválaszolása után, melyekhez az óriási tablók és az állatos makettek adnak segítséget, a múzeum állandó kiállításainak termeiben kalandozhatunk tovább. Ilyen módon az állandó kiállítások tárgyai is fontos szerephez jutnak, hiszen a kérdések nemegyszer közöttük vannak elrejtve, ötletesen összekapcsolva ezzel a régit és az újat.

varazserdo_sajat1

Elég éles a szemed, hogy felfedezd a képen a két teljesen megegyező állatot? Felismered a rejtőzködő állatokat? El tudod különíteni a különböző állatok által kiadott hangokat? Létezett valaha az unikornis? Hányféle ízt érzékel a szarvasmarha? Tud-e huhogni a gyöngybagoly?
A furfangos játékosok az összes rejtély megfejtése és a varázsló sikeres kézre kerítése után jutalmat kapnak.

A kiállítás  november 2-ig tekinthető meg a Vajdahunyadvárban található Mezőgazdasági Múzeumban.

Bővebb információ a kiállításról