Az egyesület szándéka e rendezvénnyel az volt, hogy hagyományteremtő céllal elindítsa a források napját, majd világnapját. A VILÁGNAP elindítását az ENSZ környezetvédelmi szerve, az UNEP is támogatta. A felhívásról 86 országban adtak hírt és a Források Világnapjához való csatlakozásra ösztönöztek.

A források, valamint a vizek védelme afféle misszió is, melynek célja, hogy minden év május 19-én, aki csak teheti, közvetlenül vagy közvetetten a források megóvásával foglalatoskodjon.

A megnyitót Géczi László Miklósné, polgármester mondta el. A megjelenteket Horváth Attiláné, a Gyermekekkel a Természetért Egyesület elnöke és Dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

A programok között volt főzőverseny, fa- és virágültetés, helyi hagyományőrzők bemutatója, borkóstoló, valamint erdészeti interaktív játszóház is.
Aki csak tehette, meglátogatta a helyi Kő Múzeumot, a Múltunk Háza Múzeumot és a Műemlék templomot,  ahol tárlatvezetésen is részt lehetett venni. Az Egererdő Zrt. erdészei vezetésével túra is indult a forrásokhoz.

Antalffy Yvette

2013. május 23.

Hozzászólások