Valóra vált álmok volt a címe annak a lemezbemutató koncertnek, amelyre St. Martin, a Magyar Érdemkereszt lovagkeresztjével kitüntetett, eMeRTon-díjas előadóművész, zeneszerző és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar invitálta a kecskeméti Nagyérdeműt 2019. február 15-re – és ez a címe St. Martin negyedszázados jubileumi albumának is.

A hírre sok kecskeméti szíve megdobbant, hiszen – a számos jótékonysági koncerten kívül – 2010 februárja óta a világhírű szaxofon- és pánsípművész zeneszerzőnek nem volt nagykoncertje a hírös városban.

Ahogy várható volt, a Hírös Agóra Kulturális Központ színházterme zsúfolásig megtelt. A varázslat pedig elkezdődött. Nemcsak az új lemezről, a Valóra vált álmokról, hanem a St. Martin Aggtelek 25. jubileumi válogatásból is felhangzott jónéhány szám – némelyik újraálmodva.

A koncert alaphangulatát A világ rózsaszínben című álomszép szám adta meg, majd felhangzottak szaxofonon, pánsípon, furulyán további lírai dalok: a Hallelujah, A magányos, az Ave Maria, A Föld sebe, Darvaza és dinamikusabb számok a legújabbak közül is, valamint a közönség régebbi kedvencei, mint pl. a Fantom az Operaházban, Déli szél, Tánc az esőben, Jajj, Lili.

A fergeteges utolsó számot, a Flick Flack polkát és a kiváló harmonikás nevét: Kéméndi Tamásét külön is meg kell említenem. A számok egymás utáni sorrendje is profi szerkesztés eredménye, mert amikor sajdul a lélek A Föld sebe, Darvaza vagy A magányos szívbemarkolóan szép dallamai után – feloldoz egy vidám, kedves, könnyedebb dallam, egy virtuóz harmonika-, szaxofon- vagy épp gitárszóló – és St. Martinnak a számok közötti kedves, közvetlen hangvételű sztorizása, kapcsolatteremtése a közönséggel. 

A zsúfolásig megtelt nézőtér közönsége azonos hullámhosszon, már a koncert elejétől mindvégig hatalmas ovációval, vastapssal jutalmazta St. Martint, a zenekarát, valamint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart – élén Gerhát László karnaggyal! Külön élmény volt az ismert és kevésbé ismert dallamokat városunk kedvenc szimfonikus zenekarának kiváló közreműködésével hallani!

Művészet, zsenialitás, virtuozitás jellemezte a tegnap esti előadást! Én a következő alcímet adtam a koncertnek: Dallamok, Színek, Érzések, Látomások = A Csodák Birodalma.

Aki jegyet váltott erre a különleges eseményre, életre szóló élménnyel gazdagodott. Köszönjük!

 

Kökény Éva