Válj íróvá a PEOPLE TEAM kecskeméti táborában! – Gyerektábor, nyári tábor – Véredben van a sztorizás? Egy könyvespolcot megtölthetnél a fejedben cikázó gondolatokkal? Grafomán vagy, és nem szégyelled? Nem is kell – inkább bontakoztasd ki tehetségedet a PEOPLE TEAM nyári táborában. Addig is, amíg nem kezdődik el a július végi-augusztus eleji esemény, mutatunk néhány ötletet, amelyek megfogadása segíthet abban, hogy jobb íróvá válj.

valj irova

Betűfalás határok nélkül

Evidensnek tűnhet, mégsem tanácsos elbagatellizálni: ahhoz, hogy gondolataidat formába öntsd, rengeteget kell olvasnod. Klasszikusokat, mesét, kalandregényt, ponyvát, szépirodalmat, verseket, egyszóval mindent. A pongyolaság elkerülése érdekében mégis legfőképp minőségi szépirodalmat kell(ene) forgatnod.

Nem is gondolnád, mennyire meglátszik irományaid stílusán és helyesírásán, ha szeretsz olvasni – és az is, ha nem. Tedd a könyvfalást napi rutinod részévé éppúgy, mint az evést, a tanulást vagy a zenehallgatást. Naponta legalább fél órát szánj rá, hiszen ezáltal gyarapszik a szókincsed. Idővel pedig egyre választékosabban fogod kifejezni magad, és jelöljön ki magyartanárod bármilyen témát, nem fogsz rágörcsölni a beadandók elkészítésére.

Így írnak ők

Szerezz be írástechnikai kiadványokat! Ezeknek a szerzői vagy egyetemen tanítanak, vagy maguk is írók. Bízz a szakemberek tudásában, hiszen ők már kitaposták azt az utat, amelyre te csak most készülsz rálépni. Ehhez ajánljuk kezdésként Nádasi Krisz Hogyan írjunk könyvet?, Varga Bea: A siker tintája és Alexander Steele: Kezdő írók kézikönyve című könyvét.

Tanfolyamra fel!

Jelentkezhetsz írástechnikai tanfolyamokra is, amelyek közül egyre népszerűbbek az online változatok. Itt kiderülhet az is, milyen műfaj áll hozzád a legközelebb. Sokan nagy lendülettel esnek neki első könyvüknek, de elvesznek a részletekben. Amikor elolvastatják valakivel a szöveget, megsértődnek, ha azt a véleményt hallják vissza, hogy nem eléggé kidolgozottak a karaktereik, vagy nincs íve a regényüknek. Ne pánikolj, mivel mindezt elsajátíthatod egy kreatívírás kurzus keretén belül.

KREATÍVOK + MŰVÉSZEK

A PEOPLE TEAM KREATÍVOK + MŰVÉSZEK szekciója évről évre több tizenévest vonz, akik többféle téma – fotó, képzőművészet, élő irodalom és kreatív írás – közül válogathatnak. Az irodalmi táborban szinte minden létező műfajba belekóstolhatsz, legyen az vers, slam poetry, novella, regény, dal, napló vagy monológ. Ráadásul hírességekkel is találkozhatsz! Eddig többek között Kukorelly Endre, Böszörményi Gyula, Jónás Tamás, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina látogatta meg az ifjú irodalmárokat.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások