Gazdájuk szerint a szívet melengető kutyapáros elválaszthatatlan egymástól. Mielőtt Eddie elvesztette volna a látását, mindketten lelkesen vetették bele magukat a játékba, most azonban Eddie Miló-ra bízza magát mindenben, legyen az játék vagy kószálás az erdőben.
Milo állandóan szemmel tartja barátját, még a hátára is ül, amikor Eddie leheveredik.

„Milo segít nekem idevezetni Eddie-t, amikor szólítom” –meséli gazdájuk, a 45 éves Angie Baker-Stedham. – “Rendkívüli módon törődik vele, mindig megnyalja az arcát, ugyanabban a szobában alszanak, és minden idejüket együtt töltik. Nélküle Eddie elveszett lenne”.

                                                                            

Milo még csengőket is visel a nyakörvén, hogy vak barátja tudja őt követni. Ha mégis elkószálna, megkeresi és visszavezeti őt. Csodálatos kapcsolat van közöttük, ami elősegíti Eddie életminőségének javulását is, hiszen vaksága gyógyíthatatlan.

A dolgok azonban rosszul kezdtek alakulni, amikor kiderült, hogy Milónak autoimmun betegsége van, és vérátömlesztést kell kapnia. Amíg kórházban volt, Eddie megpróbált megbirkózni a helyzettel. „Nem is ismertük fel korábban, hogy mennyire függ Milótól –teszi hozzá gazdájuk. – Szegény nekiment az ajtónak és a bútoroknak, és séta közben állandóan szólítgatnom kellett, hogy tudja, hol vagyok, és merre megyek”.
Szerencsére Milo közben hazatért, egészségesen éli napjait, és ismét Eddie segítségére siet minden helyzetben.

Forrás: www.dailymail.co.uk

2013. március 20.

Hozzászólások