Utazás Trianonba – A Magyarok Világszövetsége össznemzeti megmozdulást szervez a trianoni békediktátum 97. évfordulójára Versailles-ba, ahol a résztvevők együtt emlékeznek és imádkoznak Magyarországért, és végigvonulnak Versailles-on, hogy felhívják a világ figyelmét a hajdani igazságtalan döntésre.

A jelentkezők autóbuszai 2017. június elsején, csütörtökön 19.00 órakor indulnak Budapestről, a Hősök teréről. Június 2-án, pénteken délután 15.00-17.00 óra között érkeznek meg Párizsba. Szombaton autóbuszos városnézésen vesznek részt, majd megnézik a főbb nevezetességeket: Eiffel-torony, Nore-Dame, Sainte-Chapelle, Invalidusok…

Június 4-én az Össznemzeti megmozdulás keretében Versailles-ba indulnak a magyar csoportok. Itt délelőtt fakultatív kastélylátogatásba nevezhetnek be. 13.00 órakor gyülekeznek a Szent Lajos Székesegyház előtti téren, ahol programbeszédek és művészi műsor részesei lesznek. Ezután felvonulnak két km hosszan Versailles-on keresztül a Trianon szállodáig. 16.30-kor közös emlékezés, harangozás és ima a magyarokért, Magyarországért. Utána meglátogatható a Nagy-Trianon palota, este pedig hajós városnézésben lehet részük a Szajnán.

Versailles, Nagy-Trianon

Másnap, június 5-én autóbuszos és gyalogos városnézés lesz a program, majd este 18.00 órakor indulás haza. Érkezés június 6-án, körülbelül 15.00 órakor Budapestre, a Hősök terére. Részvételi díj: 67.00 Ft plusz költőpénz.

Érdeklődni és jelentkezni lehet: Muhy András, 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 1/a.
E-mail: muhiandras@t-online.hu – Telefon: 06-20-3516 724 vagy 06-76-951 332

Érdemes minél előbb jelezni, ha valakit érdekel az út, és szeretne részt venni ezen az össznemzeti trianoni megemlékezésen. Hiszen már nincs sok idő hátra az évfordulóig, június 4-ig, és az utazásig, június 1-ig!

 

 

Hozzászólások