A park számtalan látnivalója közé tartozik például a vízesés, a Wilhelmshöhe-kastély, Löwenburg romja, illetve a város védjegye, a Herkules-szobor is. Ezáltal Németország immár 38 UNESCO-világörökséggel büszkélkedhet. Az elmúlt héten az UNESCO már a világemlékezet részévé nyilvánított két másik németországi kulturális kincset, a lorschi kolostor füveskönyvét és a nebrai korongot. Az UNESCO világemlékezeti címmel óvja 1992 óta a történelmileg fontos dokumentumokat.

Tematikus év 2014: UNESCO-világörökségek

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) „UNESCO-világörökségek – fenntartható kulturális- és természeti turizmus” mottóval 2014-ben saját tematikus évet szentel az UNESCO-világörökségeknek, és ezzel a nemzetközi média érdeklődésének középpontjába állítja ezeket a helyszíneket.

A www.germany.travel/unesco linken 12 nyelven a részletes leírás mellett 360 fokos panorámaképek, fotók és videók is találhatók a német UNESCO-világörökséghez tartozó templomokról, kolostorokról, kastélyokról, kertekről, illetve történelmi városközpontokról, ipari műemlékekről és természeti tájakról.

A DZT ezen felül a tematikus évre való felkészülésként egy modern kulturális utazási magazint készít, amely az UNESCO-ra fokuszál, illetve a közösségi oldalakon is a témával kapcsolatos tartalmakat generál. Ennek érdekében a DZT 2013. márciusban UNESCO világörökségi túrára küldte az ismert utazási bloggert, Gary Arndtot, aki az „Everything Everywhere” blog szerzője.

Forrás: Német Turisztikai Hivatal

Fotók: Kassel Marketing GmbH

2013. június 29.