Tágas és hóbiztos sípályák várják a kezdő és profi síelőket egyaránt az Alpok déli oldalán: a varázslatos kilátás és a feledhetetlen téli hangulat garanciát jelentenek az önfeledt kikapcsolódásra. A kedvező klíma, valamint az Adriai-tenger felől érkező nedves légáramlatok egészen késő tavaszig garantálják a napsütötte téli élményeket.

Fotó: © Franz Gerdl | Kärnten Werbung

„Megérkezni és felüdülni” – itt valóra válnak a tökéletes téli üdülésről szőtt álmok: a határtalan síélményekről széles, enyhe lejtésű sípályák, ropogó porhó, hangulatos menedékházi estek, az Alpok–Adria konyha egyedülálló karintiai finomságai, a féltve őrzött alpesi hagyományok és a könnyed, délies hangulat gondoskodik.

Síelés családoknak, élménysíelőknek és újrakezdőknek

A 31 karintiai és kelet-tiroli síterepen található több mint 1000 kilométernyi, tökéletesen karbantartott sípálya legtöbbje sípálya érdemrenddel kitüntetett. A kínálatban elsősorban könnyű és biztonságos családi, valamint enyhe lejtésű pályák találhatóak. Ha valaki még több szabadságra és kalandra vágyna, számtalan buckás pálya, freeride szakasz és funpark közül válogathat. Ráadásul a téli élmények most egészen húsvétig tartanak, mert miközben a völgyben már megjelennek az első hóvirágok és feltűnnek az első kerékpárosok is, a hegyekben még ragyogó napsütésben hódolhatunk kedvenc téli időtöltésünknek.

Tanuljon meg síelni – Karintiában a siker garantált

Az okleveles karintiai síiskolák tanfolyamainak keretein belül a kezdők három nap alatt megtanulhatnak annyira síelni, hogy egy kék pályán minden probléma nélkül le tudjanak csúszni. Gyermekeknek és felnőtteknek egységesen 129 euróba kerül az oktatás. Amennyiben 3 napot követően mégsem jár valaki sikerrel, az oktatás ára visszajár. A karintiai sí- és snowboardiskolák speciális kurzusokat kínálnak az újrakezdőknek is, melynek során az oktatók egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások alkalmával mutatják meg a legújabb technikákat.

Fotó: © Franz Gerdl | Kärnten Werbung 


Kikapcsolódási lehetőségek a sípályákon kívül

Karintia számtalan aktív és örömteli kikapcsolódási lehetőséget kínál a sípályákon kívül is: a korcsolyázókat, jégtekézőket és jéggolfozókat mintegy 200 tó várja tükörsima jégfelülettel. A 6,5 km²-nyi Weisensee egész Európa legnagyobb természetes jégfelületének számít. Ausztria legdélebbi tartománya emellett a sítúrázók kedvelt találkozóhelye is, továbbá fektetett nyomtávú sífutópályák, kivilágított szánkópályák és izgalmas hótalpas túrák is szerepelnek a változatos kínálatban. A maradandó élményekről pedig olyan speciális kalandok gondoskodnak, mint például a vezetett husky-szafari, vadregényes túrázás teliholdnál vagy egy különleges „mágikus pillanatok” túra a Hohe Tauern Nemzeti Parkban, ahol képzett túravezetők segítségével eredhetünk az erdei állatok nyomába.

Fotó: © Franz Gerdl | Kärnten Werbung

Kényeztető kezelések

Regenerálódhatunk és feltöltődhetünk a Bad Kleinkirchheimban található Római termálfürdőben, ahol 3 különböző szinten összesen 13 szauna és számtalan hangulatos pihenőrészleg várja a látogatókat, miközben a gyermekek saját, elkülönített élménybirodalomban tombolhatják ki magukat. Warmbad-Villachban található a vadonatúj Karintia termálfürdő és nemrég nyitotta meg kapuit a Millstatti-tó partján található 1. Karintia fürdőház, valamint a Wörthi-tó partján álló Werzer’s fürdőház.
A kínálatot olyan hagyományőrző wellnesskezelések teszik teljessé, mint például egy lazító szénafürdő vagy havasi macskagyökérkrémmel, cirbolyaeszenciával, esetleg mézzel végzett masszázsok.

Karintia vendégváró ajánlatairól bővebben a www.karintia.com oldalon olvashatunk.

Forrás: Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet

2014. január 10.

Hozzászólások