Michael Caine, Dwayne Johnson és Josh Hutcherson 3D-ben kutatják a rejtélyes szigetet.

Négy évvel ezelőtt elkészült az Utazás a Föld középpontja felé című film, Verne világhírű regényének legújabb adaptációja. Az utazás a rejtélyes szigetre úgy lett reklámozva, mint a sztori folytatása, egy újabb Verne inspirálta kaland.
Pedig a két sztorinak semmi köze egymáshoz, leszámítva a főszereplő srácot, Sean Andersont. Sean az első részben elveszett apját keresi, az újabb kalandban pedig nevelőapjával indul útnak, hogy megtalálják nagyapját, a rejtélyes szigeten rekedt kalandort.
Ha valaki komoly filmre számít, vagy arra, hogy a történet pontosan követi majd a regény fonalát, az csalódni fog. A filmnek nem sok köze van az eredeti sztorihoz, ráadásul napjainkban játszódik, és meglehetősen hollywoodira veszi a figurát. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem élvezhető. Minden megvan benne, ami egy másfél órás könnyed kikapcsolódáshoz szükséges, a drága látványelemektől kezdve, az elcsépelt megszólalásokon át a különböző filmes klisékig. Mindez nem zavaró, mert a néző pontosan tudja, hogy mire számíthat, mikor megveszi a jegyét.

A jól összeválogatott cast sokat dob a filmen
A szereplőgárda elsőre talán meglep bennünket, de a film végére rájövünk, hogy egytől-egyig jó választások voltak. A főszereplő srácot ismét Josh Hutcherson alakítja, aki annak ellenére, hogy már kiskora óta játszik hollywoodi produkciókban, ebben az évben vált igazán trendivé, köszönhetően a régóta várt Éhezők viadala című film főszerepének.
A nagyapját Michael Caine alakítja, a nevelőapját pedig Dwayne Johnson, és a két teljesen különböző karakter csatározása a film egyik fő komikumforrása. A veterán angol színész sokszor gúnyt űz az „izomagy”-ból, Johnson pedig szerencsére egyáltalán nem veszi magát komolyan, és képes önmagán nevetni. Hogy egy kis tiniszerelem is legyen, a csapat még kiegészül Vanessa Hudgens-szal, valamint egy nyúlfarknyi szerepben Kristin Davist is láthatjuk a vásznon.
Az Utazás a rejtélyes szigetre egy kalandos, látványos kilencven percet kínál a nézőknek, szerethető karakterekkel és 3D-s technikával.

 

Weninger Andrea

Hozzászólások