Hulladékgazdálkodás – 245 millió forint uniós és hazai támogatásból valósult meg a „Kecskemét Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodásának fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című projekt. Az önkormányzat  a beszerzett eszközöket is bemutatta az átadó rendezvényen.

 

kecskemet019

 

Az eseményen Sipos László önkormányzati képviselő, városüzemeltetésért felelős tanácsnok elmondta: Kecskemét hulladékgazdálkodási rendszere korábban kielégítő volt ugyan, azonban a kevert települési hulladékok begyűjtéséhez használt eszközpark részben elöregedett, a kieső gépjárművek által keletkező kapacitáshiány megszüntetése saját forrásból nem volt lehetséges. A város elkötelezte magát a hulladékhierarchiának megfelelő helyes hulladékgazdálkodási gyakorlat mellett.

A projekt keretében beszerzett eszközök: 3 darab kéttengelyes, egyenként 16 köbméteres  tömörítőlapos hulladékgyűjtő gépjármú, 2 darab, egyenként 30 köbméteres multiliftes konténer, 4000 darab házi komposztáló, 1 darab rakodógép és adapter.

 

hulladek01

 

A beszerzéseket járatoptimalizálás, GPS és informatikai fejlesztés, valamint szemléletformálási kampány egészítette ki. A kampány keretében lakossági fórumok, az iskolákban ismeretterjesztő előadások zajlottak. Az önkormányzat  a hulladékgazdálkodási közszolgáltató telephelyére és a hulladékválogató műbe szervezett látogatásokat.

Sipos László elmondta azt is: hamarosan elkezdődik a komposztáló edények kihelyezése a lakossághoz. Ennek előkészítéseként a Városgazdasági Kft. levélben értesíti ki ügyfeleit a lehetőségről. A komposztálókat a Városgazdasági Kft-nél lehet majd igényelni, és ott is kell átvenni.

További információ ITT található. 

 

 

Hozzászólások