Különleges előadásra készülődnek a kecskeméti Katona József Színház  művészei Cseke Péter igazgató rendezésében. Már a cím is rendhagyó,hiszen a passió, azaz Jézus szenvedéstörténete a húsvét előtti héthez, a nagyböjti időszakhoz kapcsolódik tudatunkban.

Szokatlan helyszínt választottak az előadáshoz: a kecskeméti Arborétum területét, ahol az 1718-ban épült műemlék, a Mária kápolna is áll. Még egyedülállóbb a téma, hiszen az új világba, a Kolumbusz Kristóf által fölfedezett Amerikába hív bennünket. A legenda szerint pálos szerzetesek (az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend!) kísérték útján a nagy felfedezőt azzal a céllal, hogy tartsák a lelket a hajósokban a hosszú út alatt és terjesszék a katolikus hitet az új földrészen. Az atyák ez utóbbit a szenvedéstörténet megismertetésével szeretnék elérni a fogadásukra összesereglett bennszülötteknél úgy, hogy elmesélik nekik Isten fiának halálát és feltámadását. A színjátszás eszközeit használják fel a  szenvedéstörténetet megelevenítésére.

A szabadtérre és késő estére tervezett előadás látványa, zenéje és koreográfiája meglepetéseket tartogat a nézők számára. A koreográfiát Lukács László készíti, és részt vesznek benne a Kecskemét Táncegyüttes táncosai. A Katona József Színház művészei mellett részt vesznek benne a statiszta-válogatáson bekerült kecskeméti lakosok is. A szövegkönyvet Kocsis L. Mihály és Cseke Péter az Evangéliumra támaszkodva készítette. Zenéjét Kövi Szabolcs zeneszerző alkotta. Rendezte: Cseke Péter.

Az alkotó stáb célja az, hogy hagyományt teremtsen, és minden évben, június első hétvégéjén. Kecskemétre csábítsa a kultúrát szerető embereket az ország különböző tájairól. Jegyeket a színház jegyirodájában lehet kapni:

Kecskemét, Katona József tér 5. Telefon: 76/501-174, 501-177 szervezes@kecskemetikatona.hu
www.kecskemetikatona.hu
a www.jegy.hu, www.ticketportal.hu és a www.jegymester.hu oldalakon
Jegyár: 1800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 Ft.

A június 8-ra és 9-re meghirdetett előadásokra már minden jegy elkelt. A szervezők kitűztek még egy napot, június 7-ét, csütörtök estét, erre az előadásra most még van jegy. Gyorsan gondolja meg az, aki szeretné látni a nagyszabású szabadtéri színházi produkciót!

 

Weninger Endréné

Hozzászólások