A második országos hagyományőrző és kulturális várfesztiválon váraink mutatják be turisztikai és programkínálatukat. A hadijátékok és más szórakoztató programok mellett a Mezőgazdasági Múzeum épületében a 9. Kaland-Vár Játékkiállítás és -vásár játékbemutatókkal, játszóházzal, egyéb gyerekprogramokkal várja a közönséget.


A második kulturális várfesztiválon, a várak majálisán mutatják be váraink turisztikai és programkínálatukat a városligeti Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Vajdahunyadvár történelmi falai között, valamint a vár előtti ligetes területen. Bemutatkozik többek között Csobánc, Csesznek, Diósgyőr, Eger, Esztergom, Füzér, Gyula, Komárom, Kőszeg, Nagyvázsony, Nyírbátor, Pécsvárad, Sárospatak, Sárvár, Siklós, Sümeg, Szigetvár, Szigliget, Tata, Vaja és Visegrád. A hagyományőrző táborok, fegyver- és viselet bemutatók, haditorna, lovagi játék, zene, régizene együttesek, bábszínház, tánc, kézműves foglalkozások, játszóház, kiállítások, valamint filmek fogadják a látogatókat. Az eseményhez csatlakozó 9. Kaland-Vár Játékkiállítás és -vásár játékbemutatókkal, játszóházzal és egyéb gyermekprogramokkal várja a családokat.A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban hadtörténeti kiállítás, tárlatvezetés és vártörténeti séta színesíti az élményekben gazdag családi hétvégét. A várakról készült rajzok, térképek kiállítását első alkalommal tekintheti meg a nagyközönség. Az „Erődök, tábori erődítmények az Osztrák-Magyar Monarchiában” elnevezésű tudományos workshop a várakat üzemeltető intézmények vezetői, muzeológusai és műemlékvédelmi, turisztikai, történész szakemberek számára biztosít lehetőséget a szakmai párbeszédre.

A várakról és programokról bővebben a www.mmgm.hu, a www.mienkavar.hu és a www.kaland-var.hu honlapokon tájékozódhat. A rendezvény ingyenesen látogatható.

2014. június 7.

Hozzászólások