Hatodik alkalommal rendezik meg a Libamáj Fesztivált szeptember 5-7. között az Erzsébet téren. A népszerű családi játékok, a Libaolimpia mellett a főszerep ismét a gasztronómiáé lesz. A szervezők két különleges ajánlattal is készülnek: már 1000 Ft alatt lehet libamájas meleg ételeket kóstolni és kapható lesz egy különleges Libamáj Fesztivál Menü is. Szeptember 5-én, pénteken 10-kor nyit a Fesztivál.


A hagyományosnak mondható gasztrofesztivál kiállítókban is színesedett: lesz libatepertős bon-bon, házi füstölésű liba kolbász, áfonyás camembert fagylalt, Tokaji Aszús fagylalt különlegességek, helyszínen sült libatepertő, szarvasgombás valamint fokhagymás serpenyős libamáj pástétom, tokaji aszús páté, helyben sütött kenyér, kiváló borok és pálinkák és sok egyéb különlegesség várja a látogatókat az Erzsébet téri Libamáj Fesztiválon.

A libaételek mellett megtalálhatók lesznek a kacsából készült ínyencségek is, a színpadi beszélgetésekből pedig azt is megtudhatjuk majd, hogy milyen a jó libamáj és hogyan kell igazán ízletesen elkészíteni. Aki pedig kedvet kapott hozzá, hogy otthon is elkészítse a Fesztiválon látottakat, az a helyszínen is megvásárolhatja a libamájat.

A Fesztivál 2008-ban a libamáj fővárosából kezdte meg népszerű hódító útját. Azóta járt már a Budai Várban is, az elmúlt évtől azonban az Erzsébet tér ad otthont a rendezvénynek.

A fesztivál diszvendége Orosháza városa, a rendezvény fővédnöke pedig Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter. A Fesztiválra a belépés gyerekeknek 12 éves korig ingyenes!

A LIBAMÁJ FESZTIVÁL nyitvatartása:

Péntek 10:00 – 24:00
Szombat 9:00 – 24:00
Vasárnap 9:00 – 20:00

Részletes információ: www.magyarizek.hu

Forrás: Magyar Ízek sajtóközleménye

2014. szeptember 4.

Hozzászólások