2013. október 20-án ért véget a Kossuthkifli forgatása, s azóta folyik a 171 órányi nyersanyag vágása és az utómunka. A Fehér Béla regénye alapján készülő, az 1848/49-es szabadságharc alatt játszódó, mintegy 100 színészt felvonultató, hatrészes, kosztümös tévésorozat, amely többek között a Richter Gedeon Nyrt. jelentős támogatásával valósul meg, idén ősszel kerül majd az MTVA képernyőjére Rudolf Péter rendezésében.

171 órányi forgatott nyersanyag vágásával és a számítógépes trükkök elkészítésével folytatódnak a KOSSUTHKIFLI című tévésorozat utómunkái. „A forgatás óta eltelt hónapokban két rész vágásával már 90%-osan készen vagyunk.” – nyilatkozta Rudolf Péter, aki Barna Balázzsal és Rumbold Lászlóval közösen dolgozik a széria vágásán.

A számítógépes utómunka is sok kihívással szembesülő szakasza az alkotói folyamatnak.  „Van olyan jelenet, melyben Haumann Péter a Pozsonyt „alakító” Sopronban bemegy egy ajtón, a műterembe érkezik, és kinéz az ablakon, majd Kőszegen lép ki az utcára. Mindezt valahogy vizuálisan összhangba kell hozni” – említi példaként a rendező. A zöld háttér előtt felvett jelenetek környezetét teljes mértékben fel kell építeni, a belógó villanyvezetékeket el kell tüntetni, a történetben gyakorta felbukkanó misztikus figurákat, lelkeket, csodákat pedig a komputer segítségével meg kell teremteni.


Az 1848/49-es szabadságharc idején Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indulnak egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjanak az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik. Számos kalandba keveredve követjük hőseinket, sok-sok furcsa szerzettel, varázslatos teremtménnyel együtt, miközben a képzelet és a valóság határán egyensúlyozunk.


A hatrészes, epizódonként 52 perces sorozat főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos. A mintegy 100 színészt felvonultató hatrészes kosztümös tévésorozat idén ősszel kerül majd az MTVA képernyőjére.

Még több információ a sorozatról a Kossuthkifli weboldalán és facebook oldalán található.

2014. március 13.

Hozzászólások