A Fogd a kezem befejező része után sem maradnak néznivaló nélkül a telenovellák szerelmesei. Isztambuli menyasszony címmel új sorozat indul 2020. december 7-én 18.45-től a Duna Televízióban.

A megtörtént eseményeken alapuló török sorozat Ülkü Üst énekesnő és Ali Sharpkan üzletember hetvenes évekbeli szerelmi történetét meséli el modern feldolgozásban. 2018-ban Nemzetközi Emmy-díjra jelölték, és elnyerte az Arany Esernyő-díjat.

Lengyelországban és Görögországban hatalmas népszerűség övezte, Romániában nézettségi rekordot döntött. Izraelben pedig akkora sikere volt, hogy turistautakat szerveztek a forgatás helyszínére.

A főszereplő Süreyya (Asli Enver, Golden Butterfly Award 2017), zenélésből, éneklésből próbálja fenntartani magát szülei halálát követően. Egy átlagosnak induló reggelen megismerkedik Farukkal (Özcan Deniz), az évszázados tradíciókkal rendelkező családból származó, rangos és vagyonos vállalatvezetővel. Két teljesen különböző világ találkozása ez, és egy mindent elsöprő szerelem kezdete.

Kapcsolatuk nem indul könnyen. Cselszövéseket, féltékenységet, családi hagyományokat kell a szerelmüknek legyőznie. A pár az anyai vasakarat előtt sem hátrál meg és házasságot köt.

A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Süreyya, a nagyvárosi lány átlépi a 400 éve fennálló család és villa kapuját. Az erőskezű Esma asszony továbbra sem hajlandó elfogadni fia döntését, ezzel kezdetét veszi a cselszövések árja. Szétválasztásuk célja minden eszközt szentesít.

Vajon hogyan éli meg Süreyya a családi intrikákat? Mit tehet Faruk, amikor az anyja iránti tisztelet és a felesége iránti szerelem harcol a lelkében? Esténként a képernyőn kiderül, hogy a szerelmük képes-e áthidalni a kettőjük közti szakadékot, és le tudja-e győzni az ármánykodókat.

Az Isztambuli menyasszony erőssége, hogy az összes szereplő karaktere pszichológiai pontossággal kidolgozott, jól megírt lelki fejlődésen megy át a történet során. Nemcsak a két szerelmest mutatja be, hanem a család többi tagjának életét is.

Megjelenik benne a 21. századi, nagyvárosi, emancipált nő, és a hagyománytisztelő, a szokásoknak fejet hajtó, a családot mozgató erős akaratú asszony karaktere, akiket ráadásul nemcsak a neveltetésük, a társadalmi hátterük, hanem generációjuk is elválaszt egymástól. A cselszövésekkel fűszerezett szerelmi történet középpontjában mégis a család, a családi értékek állnak.

Legyenek részesei Süreyya és Faruk találkozásának és kövessék sorsuk alakulását 2020. december 7-től hétköznaponként 18.45-kor a Duna Televízióban.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda

Magazinunk a Duna TV korábbi török sorozatáról ebben  a cikkében adott hírt.