Természetes, hogy van élet az átlagos fekete kávén túl is. Ha már unalmasnak ítéled ezt az italt, és feldobnád a fogyasztását valamivel, nézz körül az ízesített variációk között. Számtalan ízvilág érhető el, így biztosan te is megtalálod majd a kedvedre valót. Nézzük, miből lehet válogatni!

kave
Különböző fűszerek, esetleg tej és cukor? – a kávé ízesítésének rövid története

Kedvenc fekete italunk ízesítése több száz évre nyúlik vissza. Ekkor kezdtek el ugyanis különféle fűszernövényeket adagolni a kávéhoz, hogy az még ízesebb legyen. Ilyen volt például kezdetben a kardamom, illetve a menta.

Először 1970-ben találkozott a világ ízesített kávébabbal, méghozzá az Egyesült Államokban. Ezt az eljárást kétféleképpen lehet alkalmazni.

Az első módszerben a kávébab természetes illóolajokkal kerül bepermetezésre még a pörkölés előtt. A másik technikánál pedig a permetezés a pörkölés után történik. Ekkor aromás anyagokkal adnak különféle ízesítéseket a kávébabnak, melyek különleges ízhatásokat eredményeznek.

A mai újhullámos kávézókban rendkívül népszerűek ezek az ízesített kávék. Ez talán annak is tudható be, hogy a piac általában mindig valami újdonságra, nem a megszokottra vágyik.

Ízek és illatok keveredése – a kávé bűvös ereje

A klasszikus ízvilágok mellett mindig találkozhatunk aktuális trendekkel is. Így a kávézás műfaja is egy hagyományosnak mondható, mégis folyamatosan változó, érdekes világ. Habár rendkívül régóta fogyasztjuk és kedveljük, mégis mindig tud újat mutatni számunkra.

A kávébab kellemes illatanyagai egy különleges procedúrában is segítségünkre lehetnek. A parfümériában például parfümválasztás közben kávébabot szagoltatnak a vásárlóval.

Erre azért van szükség, mert a kávé semlegesíti az orrunkban a már benne lévő illatanyagokat, így tisztán fogjuk tudni kipróbálni a következőt. Az új aromák bevonása rengeteg előnnyel is járhat a fogyasztóknak.

Ha profin eltalált ízkombinációt fogyasztunk minőségi kávé társaságában, az igazi ízrobbanást jelenthet a szánkban. Szeretnél átélni egy ilyen pillanatot? Nézz körül a CafeNash ízesített szemes kávé kínálatában! Miután kipróbáltad, garantáltan emlékezni fogsz rá!

A klasszikus ízek varázsa – melyek a legjobb ízesítők?

A legnépszerűbb kávéízesítő (ahogy a fagylaltnál is), a vanília, a csokoládé, illetve a rum. Ezen túlmenően persze a mogyoró-, illetve dióféléket is sűrűn alkalmazzák arra, hogy feldobják velük a világ kedvenc fekete italát. Ennél persze vannak merészebb kombinációk is. Egy minőségi arabica kávé például pár csepp narancs hozzáadásával egy brutálisan finom, kellemes ital lesz.

A kísérletezés lehetősége végtelen. Ha szeretnéd vendégeidet egy igazán kellemes kávécsodával várni, nyugodtan tedd meg. Egészen biztosan leveszed őket a lábukról, és mindig a te kávédat fogják emlegetni. Tuti tipp ilyen alkalomra egy csokoládés-narancsos jegeskávé, mely garantáltan a baráti társaság kedvence lesz. Avanzsálj profi baristává, és készíts különleges kávékat!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások