Hófehérke története- egy kicsit máshogy.

Walt Disney klasszikusának hála, a gyerekek már egész kicsi korukban megismerkednek Hófehérkével és a hét törpével. Az 1937-ben készült egész estés rajzfilm óta persze sokan feldolgozták a történetet, vagy legalábbis kölcsönvettek belőle néhány elemet, (a mérgezett alma mindig nyerő húzás) de a 2012-es évben igazi Hófehérke dömpingnek nézünk elébe.

Julia Roberts jutalomjátéka
Május végén érkezik a mozikba a Hófehér és a vadász, amiben Kristen Stewart meglehetősen harciasra veszi a figurát, az előzetes alapján legalábbis erre számíthatunk. A fiatal színésznő örökösen világfájdalmat tükröző arckifejezéséhez csakis egy sötét tónusú alkotás passzol, sötétségből, ijesztő lényekből, és még ijesztőbb mostohából pedig nem is lesz hiány. Ennek a filmnek a tökéletes ellenpólusa a kedves és könnyed Tükröm, tükröm, ami néhány hónappal megelőzte a mozikban a rivális alkotást.
Kétségtelen, hogy Julia Roberts viszi el a hátán a filmet, valósággal sziporkázik a gonosz mostoha szerepében. Ehhez persze szükség volt egy szellemesen megírt forgatókönyvre is, de a színésznő személyes varázsa is sokat dob rajta. Hófehérke szerepében Lily Collinst láthatjuk, aki valószínűleg híres apukája, Phil Collins hathatós közbenjárására kapja a sorozatos főszerepeket. Annak ellenére, hogy Julia mellett nem rúghat labdába, az ő játékával sincsen gond, bár a nézőnek szüksége van pár percre, hogy feldolgozza, miért nem voltak képesek kiszedni a fiatal színésznő szemöldökét.
A herceget a Közösségi háló című filmből megismert Armie Hammer alakítja, aki könnyedén hozza az aranyos, vonzó és szerethető figurát. Továbbá meg kell említeni a film készítésének igazi nyerteseit, Hollywood törpe növésű színészeit: gyakorlatilag mind helyet kaptak a stábban, a jeleneteik pedig a film igazán jól sikerült részei közé tartoznak.

A Tükröm, tükröm egy kedves, szellemes mozi, amin jókat lehet nevetni, és remekül kikapcsolja az embert. Tökéletes családi szórakozás, talán csak az egészen kicsi gyerekek ijedhetnek meg néhány félelmetesebb jelenettől.

 

Weninger Andrea

Hozzászólások