A Bajai Fiatalok Színháza egy igazi szuperprodukciót mutat be 2015 áprilisában a Bajai Városi Színházteremben, mely garantáltan elbűvöl majd kicsiket és felnőtteket egyaránt! Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán alapul.

 

bajai7

 

A kánaáni Jákob, ősatyáink egyike tizenkét fia közül Józsefet szereti a legjobban. Elkényezteti, csodaszép színes kabátot varrat neki, amely a kiválasztottságot, az elsőszülöttségi jogot jelenti. József álmokat tud fejteni, s képességére, valamint kivételezett helyzetére fivérei féltékenyek lesznek. Gúnyolják, majd el akarják pusztítani öccsüket. Végül nem ontják ki életét, de eladják egyiptomi vándorkereskedőknek, apjuknak pedig azt hazudják: József egy vadkecskével való küzdelemben meghalt. A kereskedők Józsefet eladják Egyiptomban a fáraó főemberének, a gazdag Potifárnak.

 

bajai017

 

József ügyessége révén a ház gondnokává lép elő, Potifár megkedveli őt, ám felesége szemet vet a szép termetű, jóképű ifjúra. József vonakodik, nem akar véteni ura ellen. Az asszony bosszúból megrágalmazza, bevádolja Potifárnál. József börtönbe kerül, ahol megfejti rabtársai – egy pék és egy főpohárnok – álmait. Egy nap a fáraó is különös álmokat lát, ám senki nem képes megfejteni jelentésüket, József kivételes álomfejtő képességével a segítségére siet: megjósolja a fáraónak, hogy Egyiptomra hét bő, majd hét szűk esztendő vár. Jóslata révén a birodalom megmenekül az éhhaláltól, a fáraó pedig Józsefet magas rangra emeli. Amikor József elszegényedett testvérei Egyiptomba érkeznek, hogy segítséget, élelmet kérjenek, József elérkezettnek látja az időt, hogy megleckéztesse testvéreit egykori tettükért…

 

bajai019

 

Andrew Lloyd Webber és sok éven át vele együtt dolgozó alkotótársa, Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. Zeneileg sokszínű, sodró lendületű, szertelen művet alkottak belőle. Webber fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia szép példázata. A darab bejárta a világ nagy színpadait, és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák. Webber áradó melódiái, szellemes, friss stílusváltásai remek, szórakoztató, ironikus és ugyanakkor ihletett, katartikus élményt nyújtanak.

 

bajai018

 

FŐBB SZEREPEKBEN:

József – KÁRPÁTI KEVIN
Narrátor I. – TERRAY ORSOLYA
Narrátor II. – OTTMÁR ATTILA
Jákob – KÁRPÁTI JONATÁN
Fáraó – BÉKEFI LÁSZLÓ m.v.
Potifár – BALÁZSEVITS TAMÁS
Potifárné – SZARVAS ANNA
Ruben – NAGY DOMONKOS
Simeon – STADLER ZOLTÁN
Levi – SZABÓ RÓBERT
Naphtali – TORDA BALÁZS
Isahar – HAHN VIKTOR
Asher – PÉCSI MÁTÉ LUKÁCS
Dan – NAGY BOTOND
Zebulon – HAHN KRISTÓF
Gád – SZABÓ ERIK
Juda – HAJÓS SZILÁRD
Benjamin – TAMÁSI ÁDÁM
Pék – BALOGH ILLÉS
Pohárnok – FARÁDY LÁSZLÓ

Közreműködnek a Bajai Színistúdió táncos növendékei.

 

bajai020

 

Fordította: BLUM TAMÁS
Koreográfus: LÁNG BARBARA m.v.
Koreográfus asszisztens: AGÓCS NÓRA
Jelmeztervező: BAROS ANIKÓ
Díszlettervező: CSANÁDI GYÖRGY
Ének korrepetitor: HARDY-HORVÁTH MÁRIA,
PETHŐNÉ KŐVÁRI ANDREA, SZARVAS ANNA
Teológus konzulens: SZARVASNÉ VANCSURA MARGIT
Produkciós manager: DR. KELEMEN VERONIKA
Rendező: OTTMÁR ATTILA

Az előadás időpontjai:
2015. április 11., szombat, 19 óra
2015. április 12., vasárnap, 17 óra
2015. április 18., szombat, 19 óra
2015. április 19., vasárnap, 17 óra
2015. április 25., szombat, 19 óra
2015. április 26., vasárnap, 17 óra

 

bajai16

 

Jegyek már válthatók elővételben a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., Tel.: 79/210-341), illetve előadások előtt a helyszínen.
Jegyárak: 2500,- 2000,- 1600,- 1300,- 1000,- Ft. (Csoportos látogatás esetén minden 20 fő után 1 fő kísérőnek ingyenes jegyet adunk!)

A művet a Really Useful Group és a Hartai Zenei Ügynökség engedélyével állítja színpadra a Bajai Fiatalok Színháza.

„Adjátok nékünk hát, mit szívünk várva várt:
Álomkabátunkat – mert mindenkinek jár!
SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

 

bajai11

 Ottmár Attila rendező

Nézői hozzászólások:

  • Végig szélesvásznú mosoly az arcokon, időnként döbbent, komoly csend. És Kevin van… Nagyon ott van. És egyéniségek, karakterek:  mi, emberek. Rólunk szól. És arról, hogy mindannyiunknak van egy színes kabátja, amit ránk szabott Ő. Izrael Istene Neked is készített egy színes szélesvásznú álomkabátot, amibe a te álmaidat szőtte bele. Senki nem veheti el Tőled!
  • A Madách Színházban eddig még nem láttam, de a mai este után már nem is biztos, hogy szeretném megnézni, a Bajai Fiatalok Színházának Társulatával viszont még sokszor!!! Nagyon-nagyon tetszett, mind a rendezés, mind a díszlet, a jelmezek, és nem utolsó sorban a SZEREPLŐK! Kevin nagyot alakított! Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről az előadásról!!! Nagyon nagy gratuláció Mindenkinek!! Köszönöm az élményt!
  • Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon-nagyon színvonalas előadás!!!! Gratulálok az egész csapatnak,felejthetetlen előadás!
  • Ma este megnéztem, de nem volt elég… még egyszer látni kell!!!! Szuper volt!!

 

 

Hozzászólások