Ízelítőül hallottunk a 2013-ra tervezett programokról, majd megbeszéltük, hogy milyen tennivalók várnak valamennyi civil résztvevőre a közeljövőben. Beszélgettünk a Városmisszió rendezvényeiről, melyek május utolsó hétvégéjén (május 31-június 1-2.) szerveződnek a város különböző részein.

Megállapítást nyert, hogy nem mindig kommunikáltuk a saját működésünket a legmegfelelőbben, ezért fokozottabban keressük a kapcsolatot a városi média képviselőivel, hogy az újságokban, TV-ben és a rádióban helyet és adásidőt kérjünk programjaink és céljaink megismertetésére a város többi lakójával.

Hasznos lenne minél több emberrel megismertetni a Civil Kerekasztal munkáját és programjait, hogy sokan legyünk a sokszínű rendezvényeken, és ezzel biztosítsuk az aktív civil szféra utánpótlását.

Több városból is megkerestek bennünket, akik hallottak a Városi Civil Kerekasztal működéséről, hogy tanulmányozzák munkamódszereinket. Júniusban ezért Debrecenbe utazik a Kerekasztal delegációja, hogy bemutassák a Kecskeméten folyó munkát.

Végül egy meghívást közvetítünk a Nyugdíjas Kerekasztal vezetőitől: Május 24-én, pénteken 9.00 órától versmondó verseny lesz nyugdíjasok számára a Széchenyivárosi Szent Család plébánián, melyre szeretettel várnak mindenkit, hogy népesebb legyen a hallgatóság tábora. Menyhárt Sándor plébános úr elmondta, hogy szívesen felajánlják más rendezvények helyszínéül is a közösségi termet szerény ellenszolgáltatásért. Bizonyára más civil szervezetek is élnek majd vele.

Weninger Endréné

2013. május 22.

Hozzászólások