December 14-e óta látható a Centrál Színházban Pokorny Lia, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Schmied Zoltán főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében  David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró Tökéletlenek című éjfekete humorú, fergeteges komédiáját. Egy szélütéses nagymama, egy amnéziás anya, egy skizoid pasas, egy kamasz, aki kicsit sokat füvezik, egy szökött rab, egy drogos és egy komikummal teli, szívbe markoló történet, melyben semmi nem az, aminek látszik, senki nem az, akinek mondja magát.

Önnel is gyakran előfordul, hogy nem emlékszik pontosan kicsoda? Mindenesetre Claire-rel ez a helyzet: minden reggel úgy ébred, hogy az agya minden információt törölt. Szerencsére minden reggel megérkezik a férje, és elmondja, hogy a narancslét nem szereti, de a kávét igen, hogy van egy tinédzser fiuk, illetve azt, hogy ezt a beszélgetést minden reggel megismétlik. Egy nap azonban, miután a férj távozik, egy símaszkos férfi bújik elő az ágy alól, és így szól: „Tyak femmi pánik! Megföktetlek innen!”

A Tökéletlenek éjfekete humorú, fergeteges vígjáték, melyben semmi nem az, aminek látszik, senki nem az, akinek mondja magát. „Ez nem egy hagyományos komédia, aminek a végén ott a feloldás. Inkább mondanám azt, hogy reményeim szerint sokat fognak röhögni rajta az emberek, és a végén elszorul a torkuk és egy picit, csak egy picit magukra ismernek. Magunkra.” – nyilatkozta a darab rendezője, Szikszai Rémusz, aki most először dolgozik a Centrál Színházban.

Az én figurám lelki és testi hibák sokaságát rejti. Egyszerre sánta, félvak, süket és még beszédhibás is. Egy ürge, aki nem tudja kezelni az indulatot és folyamatosan kétségbeesett harcot folytat önmagával. Egy szerelmes III. Richárd, csak nem olyan intelligens – ez a gyenge pontja. Ez egyszerre szórakoztató és drámai, csakúgy, mint az egész darab” – jellemzi figuráját Rudolf Péter.

Talán az egyik legdrámaibb szerep az enyém. Egy lányért aggódó, agyvérzéses nőt alakítok, aki bár minden dolgoknak tudója, birtokában van az igazságnak, de önmagába van zárva, hiába akar kommunikálni a világgal, nem tud. Szédítő humora van annak, ahogy beszél, miközben a helyzet maga kínzó, feszültséggel teli” – nyilatkozta Nagy-Kálózy Eszter.

David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró Tökéletlenek című darabját Szikszai Rémusz rendezésében, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Schmied Zoltán, Rada Bálint, Botos Éva és Vári-Kovács Péter szereplésével a Centrál Színházban nézhető meg. A díszleteket Bagossy Levente, a jelmezeket Kiss Julcsi tervezte.

 

Hozzászólások