Vörösmarty Színház – Ha egy kis felfrissülésre vágyik a szaharai forróságban, mi más is lehetne jobb program, mint a Vörösmarty Színház nyári programkínálata.

vorosmarty szinhaz

Hűsölhet a felhők felett a Boeing, Boeing-gel, szurkolhat A Pál utca fiúknak, vagy egy kellemes operettkoktéllal hűtheti le magát. Ha pedig szerelemre vágyik, a Szerelem, Ó! című bohózattal csalogathatja elő Ámort és az ő nyilát.

Vártuk már nagyon, hogy az a bizonyos higanyszál felkússzon – most talán kicsit túlzásba is esett. Aggodalomra azonban nincs ok, hiszen a Vörösmarty Színház társulata igazán üdítő programokat kínál júliusra.

Nyári színházunk kinyitja kapuit, hogy újra vidámsággal, nyári hangulattal, fülbemászó dallamokkal töltsük ki az elmúlt egy év okozta űrt. Az aktuális járványügyi szabályokat betartva – egy-két estére, könnyed előadásokra várjuk azokat, akik beszippantanák a színház semmihez sem hasonlítható illatát.

A Boeing, Boeing című légies komédia július 14-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon vendégeskedik, július 16-én és 17-én pedig hazatér Székesfehérvárra, hogy a klimatizált Nagyszínpadon hűtse le a kedélyeket.

Marc Camoletti, a helyzetkomikum mesterének vígjátékában a főszereplő Bernard (Sághy Tamás) angol menyasszonyát Kiss Diána Magdolna játssza, aki az elmúlt év egyik legsikeresebb, számos nemzetközi díjjal büszkélkedő Felméri Cecília rendezte Spirál című film egyik főszereplője.

vorosmarty szinhaz

A Kozák András Stúdió klimatizált helyisége megtelik szerelemmel. A Szerelem, Ó! című bohózat főszerepeiben Váradi Eszter Sárát, Keller Jánost és Ottlik Ádámot láthatják július 27-28-án.

Ha pedig szabadtérre vágynak, arra is van opció: Esztert és Jánost a Szárazréti Szabadtéri Színpadon is láthatják egy üdítő operettkoktélban. A Bor, mámor, szerelem évről-évre óriási, zajos sikert könyvelhet el, garancia erre a rangos szereposztás (Füredi Nikolett, Závodszky Noémi, Buch Tibor, Juhász Illés, Tűzkő Sándor, Horváth Elemér és Horváth Péter). Az előadást július 16-án és 17-én nézhetik meg este fél kilenctől.

Maradjunk még egy kicsit a szabadtéren: a közelmúltban felújított Gorsium Régészeti Park színpadára költöznek a Grund ifjú harcosai. Egy történet az önfeláldozásról, az összetartozásról, a barátságról és az önzetlenségről. Molnár Ferenc örökbecsű klasszikusát a Dés László − Geszti Péter − Grecsó Krisztián szerzőhármas avanzsálta zenés játékká. A főszerepekben pedig Sághy Tamást, Brasch Bencét és Imre Krisztiánt is láthatják.

A Pál utcai fiúk című előadást július 27-30. között nézhetik meg este fél kilenctől. Előtte pedig jegyükkel bejárhatják az egész régészeti parkot, így válhat igazán teljessé a program.

 

Korábbi hasonló cikkünk:

My Fair Lady Székesfehérváron

 

Hozzászólások