Fontos hírek a Kecskeméti Nemzeti Színházból: Cseke Péter direktor marad a színház élén, búcsú Szabó Csaba produkciós vezetőtől, kiállították Polyák Lilla Elizabeth-jelmezét a Gödöllői Kastélyban, jön a City Balett  LOTUS projekt előadása, kárpátaljai társulatot segíthetünk, de januárban zárva lesz a színház.

REKORDIDEJE A KECSKEMÉTI NEMZETI SZÍNHÁZ ÉLÉN CSEKE PÉTER

Újraválasztásával negyedik ciklusát kezdi meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház direktoraként Cseke Péter februárban. A Kossuth-díjas színész-rendező továbbra is az elmúlt tizenöt évben felépített szellemben kívánja igazgatni a teátrumot.

A vele készült interjút a színház honlapján ITT olvashatják.

 

NOVEMBER 18-ÁN BÚCSÚZUNK SZABÓ CSABÁTÓL

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy SZABÓ CSABA “Molly”, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház produkciós vezetője 2022. október 30-án elhunyt.

Szeretett kollégánktól, barátunktól 2022. november 18-án 11.00 órakor búcsúzunk a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előcsarnokában.

A búcsúztató nyilvános lesz. Kérjük a koszorúk és nagyobb csokrok mellőzését!

Szabó Csabát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

 

A GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY KIÁLLÍTÁSÁN LÁTHATÓ POLYÁK LILLA ELISABETH-JELMEZE

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2021/2022-es évadának legkedveltebb előadása egy rövid ideig még tovább él a Gödöllői Királyi Kastély kiállításán.

Bővebb információ ITT

Fotó: Mészáros Csaba

DECEMBERBEN ÚJRA LÁTHATÓ LESZ A KECSKEMÉT CITY BALETT NÉPSZERŰ ELŐADÁSA, A LOTUS PROJEKT

A lótuszvirágot számos kultúra – különösen a keleti vallások – a tisztaság, a megvilágosodás, az önregeneráció és az újjászületés szimbólumának tekintik és tisztelik. E csodálatos növény születése, mindennapi élete egészen a szirombontásig tökéletes analógiát mutatnak az emberi élet szakaszaival. Mindennapjaink során mindannyian megtapasztaljuk a minket körülvevő tisztátalanságot, talpunk alatt az egyre csak lefelé húzó sarat.

De kiteljesedni, saját életünket virágba borítani csak akkor tudjuk, ha nem engedünk a mindennapi élet nehézségeinek, és tiszták tudunk maradni, felül tudunk emelkedni a mindennapi élet szennyén és mocskán. Éppen úgy, mint a lótusz. A lótusz megmutatja, hogy a zavaros, sötét, gondterhes világból és a legreménytelenebb helyzetből is ki lehet törni, és megtalálhatjuk a harmóniát, a lelki békét.

Mindez Barta Dórát, színházunk balett-tagozatának művészeti vezetőjét is megihlette, aki rendező-koreográfusként az előző évadban színpadra álmodta a LOTUS projektet.

kecskemeti

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg. Azóta a Kecskemét City Balett táncművészeinek nem mindennapi produkciója nemcsak Kecskeméten, hanem az ország más színházaiban is nagy sikert aratott, így a táncszerető közönség kívánságainak eleget téve ebben az évadban is műsorra tűztük a LOTUS projektet.

Helyszín: nagyszínház, időpont: 2022. december 9. 19.00 óra

Jegyek már kaphatók a színház jegyirodáiban és online!

 

ADOMÁNNYAL IS SEGÍTHETIK A BEREGSZÁSZI TÁRSULATOT

Hamarosan a Kecskeméti Nemzeti Színház színpadán is bemutatkozik a Vidnyánszky Attila rendezésében látható A helység kalapácsa. A Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása november 13-án érkezik Kecskemétre, a bevételt a kárpátaljai színháznak ajánljuk fel.

A jegyvásárlás mellett a jegypénztárakban, valamint az előadások alkalmával az előcsarnokban elhelyezett urnában is fel lehet ajánlani tetszőleges összeget a beregszászi társulat számára.

Akinek nincs lehetősége ellátogatni teátrumunkba, az átutalással is segítheti a társulatot.

Bankszámlaszám: 10401282-50527065-68891000 K&H Bank Zrt.

A közlemény rovatba kérjük, tüntessék fel az e-mail-címüket és azt, hogy “kecskeméti adomány”.

Bővebb információ az előadásról és jegyvásárlás ezen a linken.

 

JANUÁRRA BEZÁR A SZÍNHÁZ

2023. január 1-jétől a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart. A nagyszínház és a stúdiószínház február 1-jével megnyitja kapuit, a kamaraszínházban viszont csak március közepén indul újra a munka. A vezetőség által meghozott döntés kényszerű, nézőinket ugyanakkor biztosítjuk arról, hogy emiatt nem szenvednek hiányt semmiben az idei évadban.

FONTOS! A januárra tervezett előadásokat februártól játssza színházunk, tehát bérletet vásárolt nézőinknek az ígért előadásszámot teljesítjük.

A januári zárvatartás ideje alatt jegypénztáraink közül kizárólag a Malom Központ földszintjén megtalálható jegyiroda lesz nyitva, februári előadásainkra ott, vagy online felületen tudnak majd jegyet vásárolni.

Megértésüket köszönjük, visszavárjuk Önöket!

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások