Csak egyszer a Kecskeméti Nemzeti Színházban – Az évadban egyetlen alkalommal – 2022. december 9-én 19.00 órai kezdettel – látható a LOTUS projekt a Kecskemét City Balett előadásában! Katona József születésnapján, november 11-én interaktív színházi estre várja az érdeklődőket a Ruszt József Stúdiószínház, november 7-én este pedig a Kulisszában, Kecskemét legújabb kultúrkávézójában izgalmas játékokban lehet része a vendégeknek.

Az évadban egyetlen alkalommal látható a LOTUS projekt a Kecskemét City Balett előadásában!

A lótuszvirágot számos kultúra – különösen a keleti vallások – a tisztaság, a megvilágosodás, az önregeneráció és az újjászületés szimbólumának tekinti és tiszteli. E csodálatos növény születése, mindennapi élete egészen a szirombontásig tökéletes analógiát mutat az emberi élet szakaszaival. Mindennapjaink során mindannyian megtapasztaljuk a minket körülvevő tisztátalanságot, talpunk alatt az egyre csak lefelé húzó sarat.

De kiteljesedni, saját életünket virágba borítani csak akkor tudjuk, ha nem engedünk a mindennapi élet nehézségeinek, és tiszták tudunk maradni, felül tudunk emelkedni a mindennapi élet szennyén és mocskán. Éppen úgy, mint a lótusz. A lótusz megmutatja, hogy a zavaros, sötét, gondterhes világból és a legreménytelenebb helyzetből is ki lehet törni, és megtalálhatjuk a harmóniát, a lelki békét. Mindez Barta Dórát, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház balett-tagozatának művészeti vezetőjét is megihlette, aki rendező-koreográfusként az előző évadban színpadra álmodta a LOTUS projektet.

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg. Azóta a Kecskemét City Balett táncművészeinek nem mindennapi produkciója nemcsak Kecskeméten, hanem az ország más színházaiban is nagy sikert aratott, így a táncszerető közönség kívánságainak eleget téve ebben az évadban is műsorra tűzte a Kecskeméti Nemzeti a LOTUS projektet: Csak egyszer, 2022. december 9-én 19.00 órai kezdettel látható majd a nagyszínházban.

Jegyek már kaphatók a színház jegyirodáiban és online!

 

Nemzeti Dobogó – Katona 231.

Katona József születésnapján, 2022. november 11-én újabb különleges programmal várja a Kecskeméti Színház a játékos kedvű felnőtt színházbarátokat. A 231 éve született író, a színház névadója előtt tisztelegve a társulat arra buzdítja a nézőket is, hogy éljék át velük a színjátszás örömteli kihívásait. Az interaktív színházi est során az érdeklődők megtapasztalhatják, hogy zajlik egy színházi próba, miként jön létre egy jelenet, milyen út vezet az olvasástól a bemutatásig.

A foglalkozás vezetői Szabó Dorottya és Aradi Imre színművészek, valamint Tóth Kata dramaturg.

Helyszín: Ruszt József Stúdiószínház, 6000 Kecskemét, Katona József tér 12.

Időpont: 2022. november 11. 19.00 óra

Az érdeklődők aktív részvételére számítanak, kilépve a nézői szerepből, éppen ezért javasolják, hogy kényelmes ruhában és cipőben érkezzenek!

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a nemzetidobogo@kecskemetinemzeti.hu címre várják 2022. november 10-én 12.00 óráig.

 

ÖSSZJÁTÉK – Társasjátékesték a Kulisszában

Ismét izgalmas játékokkal várnak mindenkit Kecskemét legújabb kultúrkávézójába, ahol a kiváló hangulat és finom italok mellett összefuthatnak kedvenc művészeikkel is.

A játékpartnerek ezúttal Bori Réka színművész, Patyi Szilvia súgó és Kelemen Örs énekkari művész lesznek.

Helyszín: Kulissza, 6000 Kecskemét, Rákóczi út 15.

Időpont: 2022. november 7. 19.00 óra

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: kulissza@kecskemetinemzeti.hu

 

FIGYELEM! November 5-én éjfélkor indul a decemberi jegyek értékesítése!

A Nagyszínházban továbbra is műsoron a nagy népszerűségnek örvendő Kőszívű című musical. Az ünnepre hangolódhatunk az Eljövetel című adventi koncerttel.

Közkívánatra pedig egyetlen előadás erejéig, ebben az évadban csak egyszer látható a Kecskemét City Balett LOTUS projekt című produkciója.

A gyermekeket ezután is várja Kököjszi és Bobojsza, szilveszterkor pedig A miniszter félrelép című bohózattal örvendezteti meg a közönséget a Kecskeméti Nemzeti Színház.

A Kelemen László Kamaraszínházban érkezik az 50., egyben utolsó 1×3 néha 4 című vígjáték, de a Tombol az erény című vígjáték és az Egy hónap falun című színmű ugyancsak látható. Utóbbit Mészáros Tibor rendezésében november 25-től tűzték műsorra.

A Ruszt József Stúdiószínházban decemberben a gyermekeknek kedveznek: Jankovics Anna egyszemélyes, Világgá mentem című darabját tekinthetik meg.

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Online jegyrendelés

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások