Az őszi szünet hetében érdekes programokkal, látnivalókkal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ráadásul a családi jeggyel érkezők még természetfilm DVD-t is kapnak ajándékba.

Az október 29-től november 4-ig tartó hét az őszi szünet hete az általános és középiskolákban. Ráadásul ezen a héten van Mindenszentek, illetve az angolszász eredetű Halloween is. A fentiekhez kapcsolódva változatos programokat kínálnak az apróbb és nagyobb látogatóknak a Fővárosi Állat- és Növénykertben a hét három hétköznapján, illetve a négynapos hétvégén.

Az idén megnyílt új komplexumban, a 3200 négyzetméteres Varázshegyben minden nap 10 és 15 óra között arcfestés, csütörtökön és szombaton tökfaragás és terméskép készítés, pénteken és vasárnap üvegfestés és découpage (szalvétatechnika) kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket, sőt, szombaton és vasárnap ugyanitt varázslatos bűvészműsor is lesz 14 órai kezdettel. A Varázshegyben emellett százféle érdekes állat, masírozó levélvágó hangyák, életnagyságú bálna és időgép szimulátor kínál különleges élményeket.

Az Állatkert több pontján a gondozók töklámpásból etetik az állatokat. A faragott „tökfejekbe” természetesen nem fényforrás, hanem az állatok kedvenc csemegéje kerül, így azok hosszú időn keresztül szorgoskodnak a tökbe rejtett táplálék felkutatásával és megszerzésével.

A családi jeggyel érkezőket ráadásul ajándékkal is várja az Állatkert, ugyanis minden családi jegy mellé egy-egy természetfilm DVD-t adnak ajándékba. Ez az akció már október 26-án megkezdődött, és nemcsak az őszi szünet hetében, hanem – a készlet erejéig – az elkövetkező hetekben, hónapokban is jár majd a természetfilm a családi jegy mellé.

 

Forrás: www.zoobudapest.com

2012. október 29.

Hozzászólások