A Hans Zimmer által megálmodott nagyszabású koncertturné Európába érkezik, a „The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” turnéjával. Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozifilmhez írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt. Az általa színpadra álmodott megaprodukció – melynek kurátora és zenei rendezője Hans Zimmer – európai koncertturnéra indul, melynek egy fontos állomása lesz februárban Budapest.

Első turnéja eddig is sokrétű élményt nyújtott a koncertlátogatóknak, és gyorsan bekerült a feltétlenül megnézendő előadások közé az egész világon, már csak a szerző több évtizedes lenyűgöző pályafutásának darabjai miatt is.

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk kétségtelenül egyik legismertebb és legbefolyásosabb filmzeneszerzője. Egyedi hangzásvilága egy új korszakot teremtett Hollywoodban, és nagy formátumú alkotásai hosszú évekre meghatározták a filmek drámai hangzásvilágát. A zeneszerző hatalmas mozifilmes kasszasikereket tudhat maga mögött. Olyan mesterművek köthetőek a nevéhez, mint az Oroszlánkirály, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A Da Vinci-kód, A sötét lovag, vagy a Csillagok között – hogy csak néhányat említsünk meg a leghíresebb művei közül. A legkiemelkedőbb filmes zeneműve azonban a 2018 januárjában 11 Oscar-jelölést kapott Christopher Nolan-féle Dunkirk filmzenéje.

Hans Zimmer neve fémjelzi kurátorként és zenei vezetőként a showt, és bár személyesen nem lesz jelen, a meghívott szólistáknak és barátainak köszönhetően feledhetetlen koncertélmény részesei lehetnek a nézők. Ezek közé tartozik Lisa Gerrard hangja, aki már világszerte ismert, mivel a Gladiátor betétdalát, a „Most már szabadok vagyunk” című világslágert énekli. Tina Guót, a világhírű csellistát a Wonder Women és az Oroszlánkirály révén ismerhette meg a közönség. Pedro Eustanche fuvolafenomén a Karib-tenger kalózai és a Kung Fu Panda virtuóz szólóit játszotta fel. Ezen felül rengeteg tehetséges művész és szólista, akiket Hans Zimmer választott ki a turnéra a koncertshowhoz.

„The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” koncert egy olyan élmény minden generáció számára, amely segít a fiatalabbaknak elmélyülni a klasszikus zenekari élményekben, az idősebb korosztály számára pedig egy modern hangzásvilágot ötvöz klasszikus zenekari felállással. A közönségnek lehetősége lesz belemerülni az izgalmas „Hans Zimmer-világba”, ennek minden aspektusával együtt.

A Sony Classical 2019. tavaszán adta ki a „The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” dupla albumot. Az album a koncertturné zenéjét tartalmazza, és bemutatja Hans Zimmer legnagyobb slágereinek újonnan rendezett koncertfeldolgozásait.

A budapesti mega koncertshow 2020. február 17-én lesz látható és hallható a Papp László Sportarénában.

Jegyek a www.eventim.hu oldalán érhetőek el, bővebb információkat pedig a www.worldofhanszimmer.com oldalon találhatnak.

Forrás: Felhang Produkciós Iroda

 

 

Hozzászólások