Gájer Bálintot, A Dal című televíziós vetélkedő egyik döntősét kérdezem, mennyire egyszerűen mennek a dolgai mostanában. A középdöntőben mintha kanyargóssá vált volna az utad…. Hogy érzed magad?

 

gajer_balint01

 

Mostanában A Dal miatt egyáltalán nincs időm unatkozni. Folyamatosan készülünk, hogy a döntőben még jobbak legyünk. Szinte mindenen változtattunk egy kicsit, úgy éreztem, a középdöntőre minden úgy összeállt, ahogy szerettük volna. A grafikus stáb fantasztikus munkát végezett. Jót tett az is, hogy a táncosok ruháján is változtattunk, kimondottan a produkcióhoz varrattuk a ruhákat Kisprumik Ádám stylist csapatával.

Három zenész barátom is részt vett a produkcióban, így a maximális tíz fővel álltunk színpadra. Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, minden apró részlet összeállt. Sokakat meglepett a döntőbe jutásunk. Még ha a zsűri bizonytalan is volt abban, hogy ez a műfaj megállná-e a helyét Bécsben, a közönség határozott visszajelzést adott, hiszen ők juttattak tovább a döntőbe. Ez egy előadó számára a legnagyobb elismerés! Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerünkhöz. Még most sem fogtam fel, mi történt, de ennél tökéletesebb forgatókönyvet nem is írhatott volna az élet. Remélem, a folytatás is hoz még meglepetéseket.

 

 

Hogyan készülsz a döntőre?

Többször visszanéztem az adást. Még van pár apróság, amit tökéletesíteni kell, de ilyenkor már csak minimális változtatásra van lehetőség. Hétfőtől már újra pörgés volt, felvettük a kisfilmeket, lesz egy közös produkció a döntős előadókkal, arra is próbáltunk. Minden nap többször eléneklem a That’s how it goes dalom, hogy álmomból felriadva is menjen. Szinte minden nap megkeresnek egy interjúval, mindig akad valami elfoglaltság, de minden pillanatát élvezem. Az alvással nincs gond mostanában. A közönség szeretete hatalmas energiákat szabadított fel bennem, de a nap végére azért kimerülök.

Mindenkinek fogadalmat kellett tennie arra az esetre, ha sikerül bejutnia a döntőbe. Én az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagyköveteként mindenképpen szerettem volna bemutatni az alapítvány munkáját. Ezért azt találtam ki, hogy a kecskeméti falu lakóival előadjuk a That’s how it goes című dalom. Énekelünk, táncolunk, bulizunk közösen. Mostanában ritkán tudok eljutni a faluba, így végre találkozhatok a gyerkőcökkel. Ráadásul nekik biztos nagy élmény lesz egy ilyen forgatás.

Úgy tűnik, a közönség nagyon kedvel téged. Milyen érzés ez?

Eddig is sokan odajöttek hozzám, hogy a Voice-ban én voltam a kedvencük. Két éve volt, de még mindig emlékeznek rám. A Dal szombati középdöntője óta is többen gratuláltak a produkcióhoz. Még mindig nagyon furcsa számomra, amikor leszólítanak, de meg tudom szokni:-) Bárki odajön hozzám, szívesen beszélgetek vele, vagy készítünk egy közös fotót. Leírhatatlan boldogságot érzek ilyenkor. Amikor visszaigazolást kapok, hogy érdemes volt ennyi időt, energiát, lelkesedést, munkát beletenni. Ez a megerősítés, ami minden nap előrébb visz az álmaim felé. 14 éve kezdtem el énekelni tanulni, azóta lépésről lépésre építem a karrieremet. Egész életemben a színpadon szeretnék állni, ezért a közönség visszaigazolása a legfontosabb számomra.

 

gajer_balint03

A család

Kiknek köszönheted, hogy eljutottál idáig?

Elsősorban a szüleimnek köszönöm, hogy felneveltek, és sokszor erőn felül lehetőséget adtak arra, hogy azt csináljam, amit szeretek. Az első zenetanáromnak, Sárkány Zsoltnak mindenképpen hálával tartozom, hogy körülbelül 24 évvel ezelőtt megismertette és megszerettette velem a színpadot. Úgy érzem, akkor dőlt el, hogy mi az én utam. Természetesen magamnak is elismerés jár, hogy kitartó voltam az idáig vezető úton. 🙂 Igyekszem minden lépésemet tudatosan megtenni, mert úgy érzem, máshogy nem lehet tartós sikert elérni.

Az idei Dal-os sikeremet köszönöm szerzőtársaimnak, Elek Norbertnek (zeneszerzés, hangszerelés), Johnny K.Palmernek (szöveg), a velem egy színpadon álló táncosoknak (Samai Dóra, Szilágyi Erzsébet, Erdei Nikolett, Szabó Anikó), a koreográfusnak, Túri Lajosnak, a vokalistáknak (Kottmayer Krisztina, Priskin Georgina), a zenész barátaimnak (Reviczky Balázs – zongora, Potesz Balázs – dobok, Piri Béla – nagybőgő), a háttérben dolgozó csapatnak: Lengyel Évának (személyi tanácsadó), Klausz Melindának (média manager), Konrád Dávidnak (fotós), Lázár Józsinak, Szepesi Bencének a hajért felelősöknek (Lazar’s “the art of hair”) és barátnőmnek, Ötvös Brigittának, aki amellett, hogy lelkileg minden nap támogat, még a sminkelésben is kivette a részét. ♥

 

gajer_balint02

A csapat

Mindenkinek köszönöm, aki az idáig vezető úton hitt bennem és támogatott. Remélem, a jövőben is rászolgálok majd arra a mérhetetlen szeretetre, ami körbevesz nap mint nap.

Hallhatunk-e közelebbi és távolabbi terveidről valamit? A legközelebbit valamennyien sejtjük…

A következő nagykoncert március 8-án lesz a MOM Kulturális Központ színháztermében. Idén lenne Frank Sinatra 100 éves, rá emlékezünk azon az estén. Vastag Tamás, Kocsis Tibor, Lányi Lala kollégáimmal állunk színpadra, és adjuk elő a legnagyobb Sinatra slágereket a Studio11 ensemble és táncosok közreműködésével. Április 25-én Győrben a Richter teremben lesz nagy koncertem, és több hasonló vidéki megkeresés is érkezett. A Dal sikerének köszönhetően sok fellépési lehetőséget kaptam, igyekszem eleget tenni minden felkérésnek. Emellett az Orfeumban havonta egy alkalommal továbbra is fellépek a nyolctagú zenekarommal.

 

gajer_balint05

 

Szombaton a hazai Eurovíziós válogató döntőjében újra szól a That’s how it goes. Találkozzunk szombaton este a tévé képernyője előtt! Jó szórakozást!

Fotó: Konrád Dávid Photography

 

Weninger Endréné Erzsébet

Hozzászólások