A Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány a Vadaskert működtetésén, valamint az az állat- és növényvilág védelmén túl számtalan közhasznú feladatot lát el. Az oktatás, természetvédelem, állatmentés terén a lakosság bizalommal fordulhat szaktanácsadásért a Kecskeméti Vadaskerthez. Testközelben a vadvilág Kecskeméten.

testkozelben a vadvilag

Családbarát Állatkertünk mára igazi közösségi térré, találkozási ponttá nőtte ki magát! Minden hétvégén látványetetéseket, hétköznap csoportos szakvezetéseket, nyáron táborokat és egész évben sok színes, tartalmas programot kínálunk az érdeklődők számára. Az országos médiával való szoros együttműködésünk hozzásegít ahhoz, hogy nem csak Kecskemét és környékéréről érkeznek látogatók, hanem az ország minden részéről. A Kecskeméti Vadaskert közkedvelt állomása az osztálykirándulásoknak is.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Kecskeméti Vadaskert Bács-Kiskun megye leglátogatottabb közgyűjteménye. Az elmúlt négy évben több mint 60%-kal emelkedett a látogatottsági mutatónk! Az emberek jól érzik magukat nálunk, hiszen testközelben a vadvilág és a kedvenceik.

Tavaly két jelentős beruházás megvalósítását indítottuk el: egy új, belső játszótér komplexumot, és az Állatkertünkbe érkező zebrapár részére új kifutó kialakítását. További terveink között szerepel a dámszarvasok új kifutójának elkészítése.

Most viszont nagyon nehéz helyzetbe hozott bennünket is az új Koronavírus járvány. A tavaszi hónapokra betervezett látogatói bevételeink elmaradnak, mivel nem tarthatunk nyitva. Kiadásaink ugyanakkor változatlanok, hiszen állatainkat ebben a helyzetben is gondozni, takarmányozni és gyógyítani kell, a területet és az épületeket karban kell tartani, hogy a lehető
legszebb állapotban várja majd újra látogatóinkat.

Egyszemélyes alapítónk, az Önkormányzat mellettünk áll, folyamatosan biztosítja a támogatást és nehéz helyzetünkre való tekintettel még több segítséget is kilátásba helyezett. De mindez kevés lehet akkor, ha Önök, a látogatóink nem támogatnak bennünket ebben a nehéz helyzetben.

Célkitűzéseink, terveink megvalósításához jelentős anyagi erőforrások szükségesek, amelyek megvalósításához kérjük az Önök adományait és támogatását, hozzájárulását. Az SZJA 1%-a is hatalmas segítség számunkra!

Bankszámlaszámunk: 11732002-20346160
Adószámunk: 18352144-2-03

Köszönjük az eddigi és a jövőbeni támogatásukat, hogy a nehéz időkben is mellettünk állnak!

Tisztelettel:

Dr. Brúszel László kuratóriumi elnök

Egy friss video egy “”állati” reggeliről

A Montázsmagazin egyik kapcsolódó cikke

 

 

Hozzászólások