2021. augusztus 24-én, kedden 16.00 órakor nyílik a XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten Kecskeméten. Vasárnapig 16.00-20.00 óráig várják a települések kiállítással, bemutatkozóval és kulturális műsorral a kedves látogatókat!

Az elmúlt évben a pandémia miatt egy közös faházban mutatkoztak be az Aranyhomok Egyesület tagtelepülései, az idén azonban már a régről megszokott formában, saját faházakban várja a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás az érdeklődőket a Hírös Hét Fesztiválon. A kiállítás augusztus 24-én, kedden 16.00 órakor nyílik Kecskemét főterén.

A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten: Célja, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben termelt kiváló minőségű élelmiszereket és kézműves termékeket a környezettudatos vásárlókkal, akiknek fontos, hogy nyomon követhető, egészséges élelmiszer kerüljön az asztalára.

Ezúttal a térség 14 településeBallószög, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpjakab, Fülöpháza, Helvécia, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Tiszakécske és Tiszaalpár – mutatkozik be az év legnagyobb térségi seregszemléjén több mint 100 kiállítóval, gazdag termékkóstolóval. A települések bemutatására, polgármesteri köszöntők megtartására minden nap 17.00 órától kerül sor, melyet a településeken termelt és feldolgozott élelmiszerek kóstolója követ.

kiallitas a hiros heten

Ebben az évben is lesz térségi települések gálaműsora 25-én, szerdán 17.00 órától a Tér a térben lévő színpadon, ahová a résztvevő kulturális csoportok zenés felvonulással érkeznek. A 16:45-kor a 0 km kőtől induló látványos felvonulást követően Kecskemét és térsége településeinek gálaműsorát láthatják, ahol fellép többek között a Ballószögi Kincsecskék, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus, a Szentkirályi Tánccsoport, valamint a Mayfly Zenekar Tiszakécskéről.

Természetesen a térségi kiállítók bemutatkozását az idén is szakmai zsűri értékeli. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2021. augusztus 27-én, pénteken 17.00 órától kerül sor.

kiallitas a hiros heten

Szeretettel várjuk mindazokat, akik már évek óta vendégeink a kiállításon, és azokat is, akik még csak most ismerkednének a térség termelőivel, kiállítóival és kulturális csoportjaival! Számukra nyújt ízelítőt az elmúlt évek kiállításaiból a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció a Hírös Hét menüpont alatt.

Az érdeklődők további információkat találnak a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításról az Aranyhomok Egyesület weboldalán,  a Hírös7 Fesztivál weboldalán, illetve az Aranyhomok Egyesület Facebook oldalán.  

 

A 2020-as Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten

 

Hozzászólások