Az olasz Rai Uno televíziós csatorna elkezdte vetíteni a nagy sikerű Don Matteo-sorozat újabb epizódjait. A hatalmas népszerűségre szert tett sorozatot 2000-ben kezdték el forgatni, ez már a kilencedik évad.

Terence Hill – Don Matteo egy kisváros, Gubbio plébánosát alakítja, aki minden egyes alkalommal egy-egy bűntény kiderítésében vállal szerepet. A rendőrfőnök ugyan megpróbálja távol tartani az eseményektől, ám a főtörzsőrmester segítségével mindig érvényesíteni tudja a nyomozásban különleges adottságát, hogy belelát az emberi lélek titkaiba.

A Famiglia Cristiana olasz hetilap ismertetéséből az is kiderül, hogy Don Matteo alakja a hetvenes években népszerű, Gilbert Keith Chesterton által kitalált Brown atya alakja nyomán született meg. Don Matteo olyan, mint egy magándetektív, bár megbízólevél nélkül működik. A legrejtélyesebb eseteket is megoldja, mert kiváló emberismerő, remek intuíciója van, rokonszenvvel fordul az emberek felé, és mert hisz az igazságban. Minden epizódban szerepel egy eltévelyedett, megtérésre vágyó szív, jelen van a bűnbánat és a megbocsátó ölelés is.


Új elem, hogy meghalt a főtörzsőrmester lánya, Patrizia. Don Matteo segít apjának és férjének feldolgozni a megrázkódtatást. Patrizia kislánya, Martina az új évadban már négy éves. A helyszín is megváltozott: a rendőrkapitányság Spoletóba került át.

Magyarországon jelenleg az AXN White csatorna sugározza a sorozat hatodik évadát  (- a szerk.).

Szöveg és képek forrása: Magyar Kurír

2014. január 17.

Hozzászólások