Június 25-én kezdődik és egészen augusztus 21-ig tart a Zenés állatkerti esték koncertsorozat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A programsorozat keretében összesen kilenc koncertet tartanak, a fellépők között lesz a Calcutta Trió, Pátkai Rozina, a Vujicsics Együttes és a Budapest Bár is. A zenés programokra általában szerda esténként kerül sor 20 óra 30 perces kezdettel.


Idén is lesznek nyáresti koncertek a Fővárosi Állat és Növénykertben. A „Zenés állatkerti esték” elnevezésű koncertsorozat keretében összesen kilenc koncertre kerül sor a június 25-től augusztus 21-ig tartó időszakban. A koncerteket – az augusztus 21-i alkalom kivételével – szerdánként tartják meg. Az előadások egy részét a szokásos helyszínen, a Nagy-tó és a Pálmaház közötti hangulatos sétányon rendezik meg, de lesznek olyan koncertek is, amelyek helyszíne az Állatkert főbejáratánál lévő tágas tér, illetve a Nagyszikla belsejében található Varázshegy lesz. A fellépők közül többen, így a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band már visszatérő vendégnek számít, ám lesznek olyan előadók is, például a Vujicsics Együttes, akik először lépnek fel az Állatkert színpadán.

A részletes koncertprogram és a jegyvásárlással kapcsolatos információ az Állatkert honlapján található meg.

A „Zenés állatkerti esték” koncertsorozatot 2002 óta rendezik meg minden évben a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az intézmény zenei hagyományai azonban ennél sokkal régebbi múltra tekintenek vissza. Már az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén, sőt, ebben az időben külön zenepavilon is állt a kertben Pálffy gróf adományaként. Az 1910-es években az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt, amelyet Wieschendorff Henrik karnagy vezetett. A húszas években induló Magyar Rádió az Állatkertből sugározta az első koncertjét, amint azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című dalban. A II. világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, amelynek helyét ma a Japánkert foglalja el. A hatvanas években lényegében megszűnt hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével.

2014. június 7.


Hozzászólások