Az Európa Jövője Egyesület (alapítva 1990-ben) immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi gyermek és ifjúsági találkozóját.

A 2014. július 6. és 13. között sorra kerülő „Csiperó Fesztivál” ez évi mottója: a Kreatív sokszínűség. Ennek szellemében lesz a fesztivál vendége a magyar alkotó elme világszerte emblematikus személyisége: RUBIK ERNŐ professzor, mérnök, feltaláló, Kossuth-díjas egyetemi tanár. A közszereplést és nyilvánosságot igen ritkán vállaló professzor egyik kedves volt tanítványa, a kecskeméti születésű Kossuth- és Príma-díjas képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, OROSZ ISTVÁN „Tér – Játékok” című szabadtéri kiállításának megnyitására érkezik Londonból. A városközponti Fesztiválsátorhoz közeli megnyitóra július 6-án, vasárnap 16 órakor kerül sor.

18 órától kezdődik a XIII. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó, amely ezúttal is fergeteges, kizárólag a vendégcsoportok művészeti kínálatának válogatott műsorából áll. A hivatalos köszöntők után SZEMEREYNÉ PATAKI KLAUDIA alpolgármester asszony adja át egy hétre a Város Kulcsát a két legifjabb külföldi vendéggyermeknek, és ezzel megnyitja a Fesztivált.

A főtéri Nagyszínpad késő este sem marad üresen: a Halay Hagyományőrző Együttes (Azerbajdzsán) nemzeti folklór, míg a Kecskemét Táncegyüttes Erdélyi antológia címmel ad műsort. A fesztivál részletes programja a www.csipero.hu oldalon részletesen elolvasható.

Forrás: Farkas Gábor elnök
2014. július 3.

Hozzászólások