Elkészítés:

Felszeletelem a hagymát, és egy megfelelő méretű tálba teszem. Rászórom a só felét és ráöntök két kanál olívát. Kifacsarom a citromot, és a levét a hagymára öntöm. Az almák magházát kiszedem, húsukat nyolc szeletre vágom, feldarabolom, és a tálba teszem. Amint egy alma a salátába kerül, azonnal átkeverem az egészet, hogy a gyümölcs ne barnuljon meg! (Ezért fontos, hogy a citromlé azonnal belekerüljön az öntetbe!) A káposztát gyufaszál vékonyra vágva teszem a tálba, rászórom a maradék sót, ráöntöm a maradék olívát, majd a megtisztított, felcikkezett, szeletkékre vágott narancsot is beleteszem. Jól átkeverem, és minimum 5-10 percig pihentetem.
Pirítós kenyérhez, szendvicsekhez kiváló, de ugyanúgy szeretjük nem túlságosan szaftos húsételek, sült hal, rántott sajt, rántott zöldségek mellé is.

Tippek, ötletek:

A hozzávalók arányát családod ízlése vagy pillanatnyi hangulatod, lehetőségeid szerint változtathatod.
Aznap meg kell enni, mert a narancstól megkeseredhet. Ha túl sok marad, elég a narancsot kienni belőle:)
Ínyencek használhatnak olíva helyett tökmagolajat is! Esetleg fele-fele arányban is tehetsz bele a kétféle olajból.

Kóczián Mária

www.talita.hu

Fotók: Klausz Vera

Hozzászólások