Tavaszi zsongás Pécsett! Hamar népszerűek lettek a Művészetek és Irodalom Háza új programsorozatai, így áprilisban bőven lesz miből szemezgetni!

A tavaszi jó időbe némi borzongás is vegyül. Látható lesz többek között egy horror mese, valamint A jövő neve halál/élet című tudományos előadás is.

Két színházi előadással indul a tavaszi zsongás:
zsongas

Kasszafúró királyfi – horror mese

  • Az OSZIP színészképzés fiatal tehetségei mutatják be a Kasszafúró királyfi című horror mesét április 5-én.

A nagybőgő (Klem Viktor monodrámája)

  •  Április 11-én Klem Viktor monodrámája látható Patrick Süskind A nagybőgő című műve alapján. A darab humorral és iróniával ábrázol egy félresiklott életet. Az előadást közönségtalálkozó követi.

“Van-e a klímaváltozás problémájára megoldás, vagy az emberiség kihalása már tudományosan igazolt reális jövő?”

  • A klímaváltozás témáját járja körül dr. Dittrich Ernő az Egy kis esti fizika című sorozat április 13-ai előadásában, melynek címe: A jövő neve halál/élet.

Slam Poetry Pécs

  • Telt házas előadásokkal indult újra a slam-élet Pécsett! Az április 20-ai Sopianae Slam Poetry Klub ismét jó hangulattal várja mind a versenyzőket, mind a nézőket.
  • Kevéssé ismert oldaláról igyekszik bemutatni a világot Haller Szabolcs fotográfus, akinek április 21-től május 8-ig látható a kiállítása.
  • Kamaszkorúak pszichológiai támogatása a versenysportban címmel tart előadást Baky Dániel tanácsadó és sport szakpszichológus április 22-én.
  • Újra jelentkezik a Pécsi Galéria Archívum – A Kismányoky Univerzum, április 26-án Doboviczki Attila médiakutató Pinczehelyi Sándor képzőművésszel beszélget Kismányoky Károly művészeti örökségéről.

Ingyenes koncerttel zárul a tavaszi zsongás április hónapban. Április 28-án Szabó Gabriella Eszter és Palotai Péter „Hogy jön ahhoz!?” címmel ad kamarakoncertet, ahol többek között Bartók és Mahler művei is felcsendülnek.

Részletek

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások