Milyen stílusban és technikával készülnek a képeid?

Azzal foglalkozom, amit a legjobban szeretek: festek tájakat, virágokat, csendéletet, portrét vagy éppen grafikát. Realista festőnek vallom magam, bár a festő számára nem a stílusirányzat a fontos, inkább az, amit alkot. Önmaga legyen, azzal azonosulni tudjon.

A természet számomra kimeríthetetlen forrás, rendkívül változatos és gazdag. Ennek ellenére soha nem a látott, hanem az átélt valóságot örökítem meg. Képeimen a rendet és az egységet igyekszem megvalósítani, hiszen a rend az, ami NYUGALMAT áraszt.

Szeretném elérni, hogy festményeim láttán az emberek szívében – ha rövid időre is – megbékélés szülessék, hiszen az alkotó, a mű és a szemlélő alkotja az egységet. Szívemben a magyar táj szeretete foglalja el a legnagyobb helyet.

Mely köröknek, egyesületeknek vagy a tagja?

Különböző egyesületeknek vagyok tagja: Krúdy Irodalmi Kör, Művészetbarátok Egyesülete, Cserhát Művész Társaság, ahol művészeti vezetőként is tevékenykedem.

Hány kiállításod volt eddig, és melyik a legemlékezetesebb a számodra?

Rendszeres kiállító vagyok, sokat és sokszor állítok ki az ország különböző részein, Budapesttől a legkisebb településig. Több száz egyéni kiállításon vagyok túl. Alkotásaim rendszeresen jelennek meg folyóiratokban, könyveket is illusztrálok.

Kiállításaim közül a legemlékezetesebb az volt, amikor a mesteremmel “Mester és tanítványa” címmel mutattuk be közös alkotásainkat Csobánkán 2006-ban.

Milyen kitüntetéssel ismerték el az eddigi munkádat?

Munkám során több elismerésben részesültem: Krúdy-díj, Művészeti-díj, Aranyecset és Nívó-díj, Aranydiplomás művész és így tovább.

Kedves Eta, kívánom, hogy minden álmod váljon valóra, és továbbra is jól sáfárkodj azzal a tehetséggel, amelyet Isten neked adományozott. Legyen továbbra is kitartásod, hited és alázatod, mert tudjuk, hogy a boldoguláshoz erre igen nagy szükség van.

Nagy L. Éva

2013. május 17.