De mielőtt behangolnák a hangszereiket a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Kamarazenekarának zenészeivel együtt hétfőn, 11-én este, előtte 17.00 órakor Mák Kornél alpolgármester úr megnyitja a Tavaszi Fesztivált a KKKK-ban. E rangos esemény középpontjában Kalmárné Horóczi Margit életmű-kiállítása áll. A címe:„Virág voltam, Gyökér lettem”. Megnyitja Szuromi Pál művészeti író. Közreműködnek Berényi Bea és Dratsay Ákos fuvolaművészek.

Március 12-én, kedden 19 órakor a Református Újkollégiumban Verdi születésének 200. jubileumát ünneplik mindazok, akik jegyet váltanak erre az egyedülálló programra. A címe: VERDI’N THE MOOD…,azaz Verdi-s hangulatban, Verdi zenéjének hangulatában lubickolhatunk, ahol az opera műfaja a jazz-zel ötvöződik. A Verdi által komponált műveket szving-shuffle-dixiland stílusban hallhatja a közönség. Közreműködik a Classic Club Singers. Szólisták: Mester Viktória (alt), Nánási Helga (szoprán), Geiger Lajos (bariton), László Boldizsár (tenor). A zenekar tagjai: Kuzbelt Péter, Lázár István (trombita), Fajszi Csanád (harsona), Pataj György (zongora), Sárkány Sándor (nagybőgő), BerdiszTamás (dobok).

Március 13-án, szerdán este 19.00 órakor a Honfoglalás című rockopera, 20-án Presser Gábor koncertje, szerzői estje lesz a KKKK-ban. És akkor még nem is beszéltünk az olyan nagyágyúkról, mint a Bohém Ragtime Band, akik 2013. március 22. és 24. között rendezik meg a XXII. Bohém Fesztivált neves vendégművészek fellépésével. A fiatalok számára is pezseg a város kulturális élete, ők a VII. Fringe művészeti fesztivál eseményeinek örülhetnek többek között. Bizony alig győzünk válogatni a sok szép színvonalas programból! Bizonyára nagyon sok vendég érkezik majd ez idő alatt vendégszerető városunkba! Welcome here!

Weninger Endréné

Hozzászólások