Kevesen vannak, akiknek a Csillagok háborúja sorozat címe semmit sem mond, legyen szó akár az eredeti, 80-as években vetített, a kor filmes technológiájának legjavát felvonultató trilógiáról, vagy a 2000-es évek elején látott „folytatásról”, mely a történet előzményét meséli el.

A jó és a rossz harca, az igazság győzelme, a szerethető karakterek megjelenítése némi humorral fűszerezve – ez volt a titka a mára már klasszikussá vált első szériának, míg a második inkább a technikai megoldások magas szintjének köszönheti sikerét, illetve annak, hogy az előzmények ábrázolásával kiegészítette a történet hiányzó elemeit, mintegy elvarrta a szálakat.  

                                                     

A BBC információi szerint George Lucas már tavaly utalt rá, hogy a klasszikus Star Wars trilógia három főszereplője (Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fischer (Leia hercegnő) és Mark Hamill (Luke Skywalker) ismét együtt játszana régi szerepükben a Csillagok háborúja tervezett folytatásában, legalábbis tárgyalások folytak a színészekkel ezzel kapcsolatban.

Lucas filmgyártó cégét, a Lucasfilm Company-t tavaly 4,05 milliárd dollárért vette meg a Disney Stúdió, és már akkor beszéltek a háromrészes folytatás tervéről. A Disney ügyvezető igazgatója ezen kívül arra is utalt, hogy a Star Wars legfontosabb szereplőiről akár különálló filmeket is forgatnának. Többek között Yoda, az egyik legerősebb jedi mester alakja állna a középpontban.

Carrie Fischer egy interjúban maga is úgy nyilatkozott, hogy a 2015-re várható új filmben visszatérne a mozivászonra Leia hercegnőként, bár ezt az állítást a színésznő egyik képviselője gyorsan vissza is vonta, mondván, az 56 éves Carrie csak tréfált.

                                                          

Az Entertainment Weekly magazin szerint a két férfi főszereplő sem zárkózott el attól, hogy régi jelmezükbe bújjanak.

Az eredeti Csillagok háborúja első részét 1977-ben mutatták be, melyet még két epizód követett: A Birodalom visszavág (1980) és A Jedi visszatér (1983). Később készítették el a történet logikája szerinti első három epizódot, melyben egyik korábbi főszereplőt sem láthattuk: Baljós árnyak (1999), A klónok támadása (2002), valamint A sithek bosszúja (2005) címmel.

Mivel a tervbe vett három befejező rész cselekménye A Jedi visszatér utáni években játszódna, elképzelhető lenne Skywalker, Solo és Leia alakjának újbóli szerepeltetése.

                                                     

Hogy láthatjuk-e ismét a korábbi filmekből jól ismert színészeket, még nem tudjuk, a hetedik rész megjelenését azonban 2015-re tervezik, a két folytatást pedig az utána következő 6 év folyamán szeretnék befejezni.

Forrás: www.bbb.co.uk

Weninger Nóra

2013. március 10.

Hozzászólások