Világzenei koncert volt augusztus első vasárnapján a David Yengibarian Trióval és vendégeivel – Lukács Miklóssal és Tony Lakatossal  – a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

vm

David Yengibarian – tangóharmonika, Bata István – basszusgitár, Badics Márk – dob, Lukács Miklós – cimbalom, Tony Lakatos  – szaxofon

dy

David Yengibarian az egyik legkeresettebb jazz- és világzenei előadó, valamint zeneszerző Magyarországon. Négy saját lemezt jelentetett meg, számos színházi- és filmzenét komponált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

tl

1999-ben megalakított triójában a hazai jazz prominens képviselői zenélnek. A legújabb lemezükön a magyar zenei élet kiemelkedő alakja, Lukács Miklós csatlakozott a trióhoz, mind hangzásában, mind zenei textúráiban új színt adva zenéjüknek.

Az est folyamán a trióval Tony Lakatos, a Frankfurti Rádió Big Bandjének szólistája is fellépett. Nevét sokan ismerik, hiszen a világ szinte minden jelentős jazz fesztiválján szerepelt már, sok éve ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában. Televíziós és rádiós felvételei szinte megszámlálhatatlanok, több mint 220 lemezen és CD-n hallható játéka, emellett sok pop-rock lemezen is dolgozott szólistaként.

Antalffy Yvette

Hozzászólások