TáncHÁZI-ra, azaz virtuális néptáncórára hív a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV. A táncegyüttes a profiknak szóló Legényesezz otthon! kihívás sikere után most azokat szólítják meg az M2 Petőfi TV-vel közösen, akik szeretik a néptáncot, de eddig nem volt alkalmuk kipróbálni. Itt az idő, hogy mindenki táncra perdüljön, és megtegye az első tánclépéseit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes segítségével. Semmilyen előképzettségre nincs szükség, az otthon melege pedig tökéletes helyszíne a virtuális néptáncóráknak.

tanchazi nepitanc

A néptánc felvidít, közösséget teremt, űzhetik kicsik és nagyok, vékonyak és kevésbé vékonyak, ügyesek és leendő ügyesek, vagyis a néptánc mindenkié! Így vall Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, a Fölszállott a páva zsűritagja, a projekt egyik elindítója.

A TáncHÁZI projekt végére, akik jól figyelnek, otthonukban megtanulhatják táncos anyanyelvünk alapjait. Ehhez nem kell mást tenni, mint követni a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV Facebook oldalát. Itt minden szerdán és szombaton jönnek az új TáncHÁZI videók.

Az igazán bátrak pedig fel is mondhatják a leckét. A megtanult figurákról készült videókat #TÁNCHÁZI #MNTE #PETOFILIVE hastagekkel várják a szervezők.

Az első leckét Sánta Gergő és Sánta-Bíró Anna, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistái tanítják. A tegnap megjelent másodikat pedig Juhász Bence Zsombor és Paput Júlia, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai.

Néptánccal kapcsolatos korábbi cikkünk itt olvasható a Montázsmagazinban.

Forrás: MTVA Sajtó

 

Hozzászólások