Hogyan készíts házilag légfrissítőt? Bizonyára észrevetted már, hogy minden háztartásnak megvan a maga sajátos illata. Amikor belépsz, nemcsak kellemes illatot érzel, hanem az aznap főzött ételek keverékét is. Rosszabb eset például a penész vagy a háziállatok szaga.

Ha kellemes illatra vágysz az otthonodban, van pár tippünk a számodra! Bár napjainkban már sokféle légfrissítő létezik, te magad is elkészítheted a sajátodat. Ez egy rendkívül környezetbarát megoldás, amely tisztán természetes, vegyszerektől és egyéb káros anyagoktól mentes.

legfrissitot

Milyen illatra vágysz?

Először is, tisztában kell lenned azzal, hogy milyen illatot szeretnél az otthonodba. Egyesek édesebb, mások fűszeresebb illatot részesítenek előnyben. Választhatsz erősebb vagy gyengébb intenzitású illatot. A döntés csakis rajtad múlik. De azt javasoljuk, hogy ne kombinálj túl sokat, mert az a természetesség kárára fog menni.

Hogyan készítsünk házilag légfrissítőt?

Ha már tudod, hogy milyen illatok ébresztenek benned kellemes érzetet, máris elkezdheted a készítést. Mire lesz szükséged?

● Bármilyen apróra vágott gyümölcsre (leggyakrabban citrusfélék)
● Fűszerekre és gyógynövényekre (menta, rozmaring, kakukkfű)
● Egy fazék vízre
● Edényre

Minden alapanyagot tegyél egy lábasba, öntsd fel vízzel, és forrald fel. Ezután az egész keveréket több órán keresztül főzheted, fontos, hogy folyamatosan pótold az elpárolgott vizet. És persze ne felejtsd el élvezni az illatot, miközben átjárja az otthonod. Az elkészített keveréket edényben tárolhatod a következő főzésig, vagy lefagyaszthatod, és később újból felhasználhatod.

legfrissitot

Milyen összetevők alkalmasak aromaanyagként?

Ha szereted a menta és a levendula illatát, ültesd őket cserepekbe. Ezeknek a gyógynövényeknek nagyszerű illatuk van, és feldobhatják az egész szobát, ha a nappaliban vagy az előszobában helyezed el őket. A megfelelő kaspókat a Biano keresőmotoron keresztül is beszerezheted, ahol számos megbízható webáruház széles választékát találhatod meg remek áron.

Mentát és levendulát is hozzáadhatsz a házilag készített légfrissítő receptedhez. Használhatsz azonban más fűszernövényeket is, például bazsalikomot, rozmaringot vagy akár zöld teát. Adhatsz hozzá fűszereket, kivonatokat vagy illatos tűlevelűek ágait is.

legfrissitot

Hogyan kell használni a házilag készített légfrissítőt?

Ha a keveréket házi aromaként készíted el, javasoljuk, hogy üvegedénybe töltsd. Legalább 10 napig hagyd állni. Ezután célszerű az egész keveréket leszűrni, és pamutkendőket tenni bele. Ezek felhasználásával lehetőséged van illatos tasakokat készíteni, amelyeket a legjobb, ha a lakás több pontján is elhelyezel.

Praktikus tipp: Ha az otthoni légfrissítő illata nem elegendő, célszerű minden óvintézkedést megtenni annak érdekében, hogy ne érezzük a beltérben a szagokat. Rendszeresen szellőztess, vidd ki a szemetet, és semmiképpen ne dohányozz a lakásban.

A házi légfrissítő előállítása nem bonyolult és nem is költséges. Éppen ellenkezőleg, néhány összetevőből létrehozhatod a szívedhez legközelebb álló illatot. Többek között a házi készítésű légfrissítők bizonyítottan tovább kitartanak és hatékonyabbak is.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM