Megkezdődtek az osztrák Johann Nepomuk Nestroy Talizmán című bohózatának próbái a kecskeméti színházban. A művet Keszég László rendezi, a bemutató április 10-én lesz.

 

talizman_olvasoproba_

Olvasópróba

A talizmán írója, Nestroy eredetileg jogász volt, majd színésszé, operaénekessé, színházigazgatóvá lett. Több mint 80 színművet írt, gazdag életművének egyik kiemelkedő darabja ez.

A főhős Titusz, aki vörös hajjal született, és ezért nagyon szerencsétlennek érzi magát. Egy napon azonban talál egy csodatévő talizmánt, amely egy mindenki által irigyelt hajkoronát varázsol a fejére. Ezzel megfordul a szerencséje. A 19. századi Bécs ünnepelt szerzőjének műve mulatságos helyzeteken és figurákon keresztül mutatja be a 21. századi ember mindennapi élményét: az előítéletet, a kirekesztést.

 

keszeg_laszlo

Keszég László rendező

Az előadásban színpadra lép Porogi Ádám, Téby Zita, Tolnay Hella, Csapó Virág, Kocsis Pál, Fazakas Géza, Hegedűs Zoltán, Nagy Viktor, valamint Farkas Ádám és Puskás Gyula. A talizmánt Eörsi István fordításában, Márkos Albert zenéjével, Gergye Krisztián koreográfiájával mutatja be a társulat. Díszlettervező Cziegler Balázs, jelmeztervező Berzsenyi Krisztina, dramaturg Enyedi Éva.

Hozzászólások