Közgyűlés utáni sajtóreggeli a kecskeméti Városházán – Már hagyomány, hogy Kecskemét polgármestere a közgyűlés után minden hónapban a sajtó munkatársaival beszéli át a testületi ülés legfontosabb döntéseit. Szemereyné Pataki Klaudia a legutóbbi sajtóreggelin többek között beszélt a város tavalyi gazdálkodásának legfontosabb tapasztalatairól, valamint több, vállalkozókat érintő befektetési lehetőségről is. 

A polgármester asszony elmondta, hogy Kecskemét tavalyi adóbevételei elérték a 10 milliárd 469 millió forintot, ami a 2016-os évhez képest 350 milliós növekedést jelent. Ennek 99 százalékát a gazdasági élet szereplői fizették be. Több megyei jogú várossal ellentétben Kecskeméten nincs sem kommunális, sem pedig vagyonadó, ami terhelné a lakosságot. Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta, hogy a gépjárműadó központilag visszaosztott 40 százalékát teljes egészében a helyi úthálózat javítására költik. Ez tavaly mintegy 300 millió forint volt.

Megtudtuk azt is, hogy nem csúszik az északi elkerülő út építése, vagyis a kivitelező tudja tartani az októberi befejezési határidőt. A polgármester nemrég járt az épülő új egyetemi kampuszon, és örömét fejezte ki, hogy Kecskemét gazdagodott 4-500 fős konferenciatermekkel, melyek ott létesülnek, és  jelentős rendezvényeknek adhatnak helyet. A vállalkozók előtt nyitva áll a lehetőség, hogy minőségi és megfelelő számú szálláshelyek létesítsenek.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony

Az épülő lakások iránt bizonyára nagy lesz a piaci kereslet a 2019 végén beinduló újabb Mercedes-gyár miatt, amely további munkaerőt vonz a városba.  A sajtóreggeli kötetlen témája az volt, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony kisbabát vár, második gyermekének születése szeptemberre várható. Gratulálunk neki és családjának!