Klímadíjak – A középiskolák klímavoksokat gyűjthetnek az Áder János köztársasági elnök úr által indított országos klímavédelmi kezdeményezéshez kapcsolódva, a Tokaji Ferenc Gimnázium által elindított országos verseny keretében az „Élő Bolygónk” honlapon való regisztráció segítségével.

 

klimadijak3

 

A MOL és az OTP Bank által felajánlott 6-6 millió forint a felajánlók egybehangzó akaratának megfelelően egy közös, 12 millió forintos támogatási alapot képez, melyből a tanulói létszámukhoz viszonyítva a legmagasabb klímavoksarányt elérő középiskolák az alábbi módon részesülnek:

1. díj: 6 millió forint
2. díj: 4 millió forint
3. díj: 2 millió forint,

amelyet az adott középiskola a saját döntése alapján, szabadon fordíthat bármely olyan célra és/vagy fejlesztésre, amely összhangban van a környezeti fenntarthatóság és ökotudatosság eszméivel és értékeivel.

 

klimadijak2

 

Mit kell tenni a Klímadíj megnyeréséhez?
• A diákok a tanrendbe illesztett módon megismerkednek a globális felmelegedéssel kapcsolatos legfontosabb információkkal és azzal a világméretű éghajlatvédelmi akcióval, amelynek az Élő Bolygónk kezdeményezés is része.

• Az alábbi egyedi belépőkapun keresztül érkező minden csatlakozó az iskola által gyűjtött klímavoksokat gyarapítja:

www.elobolygonk.hu/?/kecskemet/katedra

Fontos, hogy minden támogató pontosan ezen keresztül regisztráljon.  A leadott klímavoksok intézményenkénti számának közjegyző által hitelesített összesítésére 2015. december 10-én, a párizsi klímacsúcs zárása előtti napon déli 12 órakor kerül sor.

 

klimadijak1

Mire szeretné fordítani a kecskeméti Katedra Középiskola a Klímadíjat? Áramtermelő napelemes rendszer kiépítésére.

 

 

 

Hozzászólások