Makranczi Zalán Marilyn Monroe pszichológusaként Yves Montand, Arthur Miller és a Kennedy fivérek bőrébe bújik a Valamit valamiért – avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t? c. darabban.

zalanplakat

December 10-én, 19 órakor a Gödöllői Művészetek Házában tartják Vas-Zoltán Iván rendezésében I.W Scott Valamit valamiért – avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t? c. darabjának magyarországi ősbemutatóját.

Az izgalmas, fordulatos 2 részes pszichotrillernek, melyet Rónai Péter fordított, három szereplője van. A fiatal, tehetséges, táncosként és színésznőként is ismert Fantoly Nikolett; a Nemzetiben, a Katonában, számtalan remek színházban, valamint Alföldi Róbert és Mátyássy Áron filmjeiben is játszó Makranczi Zalán; valamint a Karinthy, a Musical, és a Körúti Színház előadásaiból ismert Király Adrián.

A darab keretét egy titkos FBI nyomozás adja, amelyet egy hónappal a színésznő halála után indítottak. A nyomozótiszt és a Marilynt utoljára kezelő pszichiáter beszélgetéséből feltárul a világ leghíresebb színésznőjének magánélete. Felbukkannak azok a jelentős férfiak, akik meghatározóak voltak sorsának alakulásában. Arthur Miller, Yves Montand, Joe DiMaggio és a Kennedy fivérek. A hírességeket Makranczi Zalán jeleníti meg, lehetőséget teremtve arra, hogy a közönség egy igazi színészi bravúrjátékot is élvezhessen az előadásban.

A végig magas feszültséggel lefolytatott nyomozás számos meglepő mozzanata után, egy teljesen váratlan fordulattal döbbent rá bennünket: mennyire kiszolgáltatottjai lehetünk a hatalom és politika önző és mocskos manipulációinak….

A Valamit valamiért – avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t? című darab 2016. január 9-én a Gödöllői Művészetek Házában újra látható lesz, és később, budapesti színházakban is meg lehet majd tekinteni.

Hozzászólások